Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αίγυπτος φυτεύει 100 εκατ. δέντρα

Η Αίγυπτος φυτεύει 100 εκατ. δέντρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι,

Καθώς η Αίγυπτος εστιάζει στην αναδάσωση για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και να προωθήσει τον οικοτουρισμό, η πρωτοβουλία «100 εκατομμύρια δέντρα» που ξεκίνησε το 2022 έχει ήδη οδηγήσει στη φύτευση 3,1 εκατομμυρίων δέντρων σε πολλές πόλεις, όπως η πρωτεύουσα Κάιρο.

Το 2022, η κυβέρνηση της Αιγύπτου φύτεψε 3,1 εκατομμύρια δέντρα στις 27 επαρχίες.

Η επιχείρηση αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «100 εκατομμύρια δέντρα» που ξεκίνησε από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στο περιθώριο της 27ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών των Μερών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27) που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Σαρμ ελ-Σεΐχ.

Αυτή η εκστρατεία αναδάσωσης στοχεύει στην καταπολέμηση της ξηρασίας και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού.

Οι αιγυπτιακές Αρχές σχεδιάζουν να φυτέψουν περίπου 7,7 εκατομμύρια δέντρα, «εκ των οποίων τα 2,7 εκατομμύρια θα φυτευτούν από τις περιφέρειες», μόνο για το έτος 2023.

Στόχος είναι να φτάσουν τα 100 εκατομμύρια δέντρα σε 6.600 εκτάρια (66.000 στρέμματα) γης μέχρι το 2030.

Για τον Αιγύπτιο υπουργό Τοπικής Ανάπτυξης, η πρωτοβουλία θα συμβάλει στη δημιουργία χώρων πρασίνου, κυρίως δημόσιων κήπων, καθώς και στην προώθηση του οικοτουρισμού σε αρκετές πόλεις.

«Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας του αέρα, η μείωση των κινδύνων που συνδέονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη, η διατήρηση της δημόσιας υγείας των πολιτών, καταπολεμώντας παράλληλα την επισιτιστική ανασφάλεια», εξηγεί ο Χιτσάμ Άμνα.

Μεταξύ των ειδών που φυτεύονται είναι οπωροφόρα δέντρα όπως οι ελιές, που παράγουν βρώσιμο λάδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μεσογειακή κουζίνα και σε ορισμένες αφρικανικές θεραπείες.

Για τον σκοπό αυτό, η πρωτοβουλία «100 εκατομμύρια δέντρα» θα προωθήσει επίσης την ανάπτυξη της αγροοικολογίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο αιγυπτιακό έδαφος.

Τα τελευταία χρόνια, η Αίγυπτος ενθαρρύνει όλες τις πρωτοβουλίες που ενδέχεται να επιταχύνουν την οικολογική της μετάβαση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αιγυπτιακή εταιρεία ακινήτων Misr Italia Properties και η αρχιτεκτονική εταιρεία Stefano Boeri Architetti υπέγραψαν συμφωνία το 2019 για την εγκατάσταση ενός «κάθετου δάσους» [σ.σ. κρεμαστοί κήποι] στην Αλ Μάσα, τη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Το έργο κοντά στο Κάιρο περιλαμβάνει τρία κτίρια που καλύπτονται κυρίως από δέντρα και καλύπτουν συνολική έκταση 4.000 εκταρίων με μια διεθνή αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων πέντε αστέρων στη μέση.

Το έργο, το οποίο θα απαιτήσει επένδυση 3 δισεκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (180,6 εκατομμύρια δολάρια), αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Γάζα: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στο Κατάρ για συνάντηση με θέμα την απελευθέρωση ομήρων

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr