Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

24 χορηγίες σε ιδρύματα και 12 υποτροφίες έδωσε το Τεκτονικό Ίδρυμα

24 χορηγίες σε ιδρύματα και 12 υποτροφίες έδωσε το Τεκτονικό Ίδρυμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το Τεκτονικό Ίδρυμα ανταποκρινόμενο στο ανθρωπιστικό του έργο έδωσε 24 χορηγίες σε ιδρύματα και 12 υποτροφίες στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Σε μια σεμνή εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Κάραβελ, ενώπιον 800 καλεσμένων, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, οι Έλληνες Τέκτονες επέλεξαν να βοηθήσουν ιδρύματα από όλη την Ελλάδα τα οποία δραστηριοποιούνται κυρίως στη στέγαση, περίθαλψη και φροντίδα συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες.

Όπως πληροφορηθήκαμε, στη δύσκολη εποχή που ταλανίζει τους ανθρώπους της πατρίδας μας, οι Τέκτονες επέλεξαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας, στους συνανθρώπους μας που εξαρτώνται από την αγάπη μας.

Η εκδήλωση άνοιξε με λίγα λόγια από τον Πρόεδρο του Τεκτονικού Ιδρύματος και Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος Γεώργιο Βασιλογεώργη, ο οποίος μίλησε για το μήνυμα της τεκτονικής αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Στη συνέχεια δόθηκαν οι χορηγίες στα ιδρύματα, Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα”, Ορφανοτροφείο Θηλέων “Χριστοδούλειο”, Ορφανοτροφείο Θηλέων “Χατζηκυριάκειο”, Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας “Το σπίτι της άρσις”, Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου “Άγιος Αλέξανδρος”, Κέντρο Προστασίας Παιδιών η “Μητέρα”, Εστία Περίθαλψης ΑμεΑ “Αγία Φιλοθέη”, Κέντρο Ειδικών Ατόμων “Η Χαρά”, “Σιταρίδειον Ίδρυμα”, Ξενώνας Φιλοξενίας Γερόντων Ενορίας Αγίας Τριάδας, Άσυλο Ανιάτων, Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Αποκατάστασης και Κοινοτικής Μέριμνας, Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ «ΚΥΨΕΛΗ», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αυτιστικών Παιδιών SOS, Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου “ΕΛΠΙΔΑ”, “Ασπρες Πεταλούδες” Βόλου, Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, Σχολείο Παιδιών με Νοητική Στέρηση Καλαμάτας, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλόκωφων Καλλιθέας, Ίδρυμα “Το Σπίτι του Ηθοποιού”, Ειδικό Σχολείο Περατάτων στην Κεφαλονιά κ.α.

Οι υποτροφίες μοιράστηκαν στην Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, στον Πανελλαδικό Σύνδεσμο Τετραπληγικών, στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Το Τεκτονικό Ίδρυμα θέλοντας επίσης να τιμήσει τη μνήμη των τριών πεσόντων αξιωματικών μας στα Ίμια, υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, ζήτησε από τις οικογένειες των ηρώων μας να επιλέξουν από ένα ίδρυμα ώστε να χορηγηθεί στη μνήμη των πεσόντων. Ο Νικόλαος Βλαχάκος, αδελφός του Παναγιώτη Βλαχάκου, ιατρός και διευθυντής στο νοσοκομείο Μεταξά, επέλεξε το Χατζηκυριάκειο. Ο Ιωάννης Καραθανάσης, υιος του Χριστόδουλου Καραθανάση, την Αγία Φιλοθέη και ο πατέρας του Έκτορα Γιαλοψού, Βασίλειος Γιαλοψός, τη “Χαρά”.

Η εκδήλωση έκλεισε σεμνά και συγκινητικά με τον Μίμη Πλέσσα να ζητά από όλους τους παρευρισκομένους να πούνε όλοι μαζί το γνωστό τραγούδι του “Ξημερώνει Κυριακή”.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση που εξασφάλισε το Tribune:

mimis-plessas-megasdidaskalos

Ο Μίμης Πλέσσας με τον Πρόεδρο του Τεκτονικού Ιδρύματος και Μέγα Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, Γεώργιο Βασιλογεώργη.

megas-didaskalos

Ο Πρόεδρος του Τεκτονικού Ιδρύματος και Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, Γεώργιος Βασιλογεώργης, άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας για το μήνυμα της τεκτονικής αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

ekdilosi-1

ekdilosi-2

ekdilosi-3

ekdilosi-4

ekdilosi-5

ekdilosi-6

ekdilosi-7

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος για 25η Μαρτίου: «Ο αγώνας για ελευθερία και δικαιοσύνη είναι διαρκής»

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Ελευθεροτεκτονισμός: Ο Εμμανουήλ Γερακιός ανακοίνωσε τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ και στον Σκωτικό Τύπο

Σκωτικός Τύπος: Γαλήνη μετά την Τρικυμία – «Η Ελλάδα έγινε το παράδειγμα της συμφιλιώσεως και της μετριοπάθειας»

Ύπατος Σκωτικού Τύπου Εμ. Γερακιός: Ο τεκτονισμός δεν έγινε για να βολεύουμε τους ημετέρους για να κάνουμε δουλειές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr