Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Που στρέφονται οι έρευνες για τον Ξηρό

Που στρέφονται οι έρευνες για τον Ξηρό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη μυστηριώδη γυναίκα που υπέθαλπτε τον Χριστόδουλο Ξηρό στρέφονται πλέον οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τη σύλληψη του εδώ και ένα έτος δραπέτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, η εν λόγω γυναίκα αποτελούσε το δίαυλο επικοινωνίας του Ξηρού με συνεργούς του. Σε αυτούς από την Αντιτρομοκρατική συγκαταλέγουν τόσο μέλη άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως οι Πυρήνες της Φωτιάς, όσο και πιθανότατα κοινούς ποινικούς.

Όπως σημειώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ οι έρευνες είναι πολυεπίπεδες και εξαιρετικά σύνθετες, καθώς παράλληλα έχουν επεκταθεί και στο Αίγιο, τη Θεσσαλονίκη και το Λουτράκι, αφού οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους στοιχεία και ενδείξεις για κινήσεις που έκανε ο Χριστόδουλος Ξηρός στις εν λόγω περιοχές.

Παράλληλα, τα ευρήματα στη γιάφκα στην Ανάβυσσο επισφραγίζουν τις εκτιμήσεις ότι σχεδίαζε κάποιο μεγάλο – ενδεχομένως συμβολικό χτύπημα. Αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής σημειώνει ότι το βαρέλι με τα εκρηκτικά που βρέθηκε, εκτός από τα επτά καλάσνικοφ και το τμήμα αντιαρματικού RPG, θα μπορούσε σε συνδυασμό με τα σακιά άμμο να χρησιμοποιηθεί σε τεράστιο χτύπημα.

Τα σακιά συγκεκριμένα χρησιμοποιούνται ώστε με την κατάλληλη τοποθέτησή τους δίπλα στα εκρηκτικά να οδηγήσουν το ωστικό κύμα εκεί που είναι ο στόχος του τρομοκράτη.

Η μονοκατοικία στην Ανάβυσσο γίνεται φύλλο και φτερό από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να εντοπιστούν αποτυπώματα, σχέδια και πιθανόν γενετικό υλικό που μπορεί να οδηγήσει στην ταυτότητα και άλλων συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού.

Από την ανάκριση του συλληφθέντα στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ οι αστυνομικοί δεν βγήκαν… σοφότεροι, καθώς ο Ξηρός σρνήθηκε να αποκαλύψει το οτιδήποτε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr