Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αγγελική θα “έσπαγε το κεφάλι” του Ξηρού

Η Αγγελική θα “έσπαγε το κεφάλι” του Ξηρού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από τις «μυστικές» κάρτες μνήμης που είχε κρύψει η Αγγελική σε ταμπακιέρα που εντοπίστηκε στη γιάφκα στο Λουτράκι.

Μέσω αυτών αναδείχθηκε ο κωδικοποιημένος τρόπος επικοινωνίας και εντολών από τους φυλακισμένους στους ελεύθερους των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Επιπλέον, το DNA τριών φυλακισμένων μελών της οργάνωσης, βρέθηκε σε τρία τάπερ εκρηκτικών στο Λουτράκι, χωρίς να αποκλείεται η παρασκευή τους να έγινε πίσω από τα κάγκελα των κελιών.

Βασικό ρόλο στη διασύνδεση μεταξύ των ποινικών και της Αγγελικής, είχε γνωστός βαρυποινίτης του Χαϊδαρίου, που την είχε φέρει σε επαφή με τον 29χρονο Μπουχάρ, ο οποίος την βοηθούσε στην παρασκευή βομβών.

Ο βαρυποινίτης ήρθε από την Θεσσαλονίκη με εντολή άλλου βαρυποινίτη, καταδικασμένου για τη δολοφονία ενός μαστροπού και ενός περιπτερά, σε δις ισόβια. Ο ίδιος ήταν μέλος συμμορίας ληστών, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο απότακτος αστυνομικός. Στην ίδια σπείρα ήταν ενταγμένος και ο ποινικός που ήταν ύποπτος για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2014 στον Κορυδαλλό.

Οι διάλογοι του «διαζυγίου»

Στις κωδικοποιημένες ηλεκτρονικές σημειώσεις μεταξύ της Αγγελικής και των Πυρήνων, έγινε φανερή η δυσανεξία απέναντι στον Ξηρό. Εκείνος ήταν «ιδεολογικός» αρχηγός, όμως πραγματικός αρχηγός, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ήταν η Αγγελική.

Οι κρατούμενοι «Πυρήνες» του απέδιδαν την ευθύνη για δύο αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις. Για τη βόμβα που στο Α.Τ. Ιτέας, τον Απρίλιο του 2014, αλλά και για αυτήν που δεν εξερράγη στην ΔΟΥ Κορυδαλλού, τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. «Είναι βλάκας, χαζός, μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. Θα τον σκίσω» έγραφε σε μήνυμά του φυλακισμένος «Πυρήνας», χρεώνοντάς του το λάθος στη διαδικασία παρασκευής της εκρηκτικής ύλης και της κατασκευής της βόμβας, δηλαδή στο…. «ψήσιμο».

Διαβάστε κάποια ενδεικτικά μέρη των διαλόγων μεταξύ των φυλακισμένων Πυρήνων και της Αγγελικής, σχετικά με την «απόλυση» του Χριστόδουλου Ξηρού:

Αγγελική: «Εύχομαι αυτό που κάνω να το ξέρετε ότι είναι δύσκολο να ανέχομαι αυτόν (Χριστόδουλο Ξηρό). Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να γίνει το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για εσάς»

Φυλακισμένοι «Πυρήνες»: «Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι, άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δύο παιδιά και τον κανονίσουν τον σκατό-ψυχο και να τον πέταγαν μέσα σε ένα ρέμα»

Αγγελική: «Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω;»

«Πυρήνες»: «Πρέπει να κάνουμε γρήγορα το σχέδιο γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν τον βλάκα και όταν τον πάνε στην αντιτρομοκρατική να μας δώσει όλους όπως έκανε ο μαλάκας και με την 17Ν. Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας».

Σε κάποια στιγμή για να τον έχουν σε «ύπνωση» και να νομίζει ότι συμμετέχει στο σχέδιο, ο «Πυρήνας» του έγραφε: «Να ξέρεις ότι στο Κ2 (γιάφκα Λουτρακίου) θα πάει να μείνει ο Κώστας (Αγγελική) και ο Στέλιος (29χρονος Αλβανός) για να μαγειρέψουν στα τάπερ. Μετά θα μεταφέρουμε το βαρέλι (βόμβα 150 κιλών), μόλις έρθουν τα υγρά (νιτρομεθανόλη)».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Αντιτρομοκρατική: 10 συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Πολύ σοβαρή υπόθεση η σύμπραξη τρομοκράτη και ΟΥΚάδων – Στη φυλακή οδηγείται ο τρομοκράτης

Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα» – Εξέτισε τα 3/5 της ποινής της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr