Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απελπισία για 350.000 συνταξιούχους, έως και 4 χρόνια περιμένουν να βγει η σύνταξη

Απελπισία για 350.000 συνταξιούχους, έως και 4 χρόνια περιμένουν να βγει η σύνταξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Συνταξιούχοι, ΤΕΑΥΕΚ,

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται περίπου 350.000 συνταξιούχοι, στους οποίους το κράτος οφείλει απλήρωτες συντάξεις ύψους από 3 έως 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στα γραφεία εξυπηρέτησης των ασφαλιστικών ταμείων γίνεται το αδιαχώρητο, με τους συνταξιούχους να περιμένουν στην ουρά για να τους ενημερώσει ένας υπάλληλος ότι η σύνταξή τους θα βγει σε διάστημα από 6 μήνες έως 4 χρόνια!

Οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία αποδίδουν τις καθυστερήσεις στην έλλειψη προσωπικού ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικας αμφισβήτησαν με καυστικό τρόπο τη δυνατότητα της χώρας μας να μοιράσει πρωτογενές πλεόνασμα από τη στιγμή που εκκρεμούν χιλιάδες συνταξιοδοτικές αποφάσεις.

Την πρωτιά στις καθυστερήσεις κατέχει το ΙΚΑ καθώς εκκρεμούν περίπου 200.000 συντάξεις. Η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει τα 2 χρόνια αν η ασφάλιση είναι διαδοχική. Χαρακτηριστική ειναι η περίπτωση του ΙΚΑ Εύβοιας, που διεκδικεί πανελλαδική πρωτιά στις καθυστερήσεις. Μόνο 3 υπάλληλοι απασχολούνται στο τμήμα απονομής συντάξεων, ενώ οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 6.000.

Η ομοσπονδία των Υπαλλήλων στο ΙΚΑ υποστηρίζει ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η έλλειψη προσωπικού καθώς κάθε υπάλληλος στο υποκατάστημα της Αθήνας επωμίζεται την επεξεργασία 5.000 φακέλων.

Περισσότερες από 85.000 είναι οι επικουρικές συντάξεις που ακόμα δεν έχουν απονεμηθεί από το ΕΤΕΑ (επικουρικό του ΙΚΑ). Στον ΟΓΑ, εκτιμάται ότι περισσότερες από 50.000 συντάξεις περιμένουν για έκδοση. Ο χρόνος αναμονής φτάνει έως και τα 2 χρόνια. Στον ΟΑΕΕ υπάρχουν περίπου 21.000 συντάξεις που δεν έχουν απονεμηθεί ενώ στο δημόσιο εκκρεμούν 30.000 αιτήσεις . Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις σημειώνονται στο ΝΑΤ και στο επικουρικό ταμείο των εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ), που σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης κυμαίνονται από 3-4 χρόνια.

Όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, ο χρόνος απονομής θα φτάσει και τα 7 χρόνια αν δεν προσληφθεί προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

Μητσοτάκης: Κινδυνολογία και fake news για τις συντάξεις

H viral συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με συνταξιούχο: «Σταματάω να είμαι Νεοδημοκράτης»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς λευκής τρομοκρατίας του ‘50

ΠΑΣΟΚ: Στάχτη στα μάτια κι εμπαιγμός οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr