Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συμφώνησαν Πανούσης – Δούρου για την προστασία από την εγκληματικότητα στην Αττική

Τι συμφώνησαν Πανούσης – Δούρου για την προστασία από την εγκληματικότητα στην Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Πανούσης, Ρένα Δούρου,

Προγραμματική συμφωνία, για την εγκληματικότητα, την ασφάλεια και την Πολιτική Προστασία, στο λεκανοπέδιο της Αττικής, υπέγραψαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων, που αφορούν κυρίως στην πρόληψη, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και στην αποτελεσματική διαχείριση μίας σειράς θεμάτων, που σχετίζονται με την ασφάλεια, τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία γενικότερα.

Όπως τόνισε η κ. Δούρου, πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που εγκαινιάζεται μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου (ανάλογες συμφωνίες έχουν υπογραφεί στο παρελθόν μεταξύ δήμων και Αστυνομίας), κα ότι πρόκειται για κάτι που δεν πρόκειται να μείνει στα χαρτιά, άλλα θα εφαρμοστεί και στην πράξη. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες, από 25 Φεβρουαρίου, όταν είχε την πρώτη συνάντηση με τον κ. Πανούση.

Ο κ. Πανούσης, από την πλευρά του, είπε ότι η συμφωνία για συνεργασία με την περιφέρεια, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας «συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής», για την πρόληψη κοινωνικών προβλημάτων, όπως ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, η οδική ασφάλεια, ο κίνδυνος στο διαδίκτυο, αλλά και η διαχείριση θεμάτων κοινωνικού αποκλεισμού (άνεργοι, μετανάστες και Ρομά -κυρίως σε Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Λιόσια).

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις, για υποβαθμισμένες περιοχές, όπως είναι οι παραπάνω και το Πεδίο του Άρεως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Ρ. Δούρου σε Μ. Σχοινά: Αποτυχημένο το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

ΣΥΡΙΖΑ από Σπέτσες: Ανασυγκρότηση του κράτους για μια κοινωνία ισότητας και ευημερίας – Όλες οι εισηγήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι «σκιώδεις υπουργοί» του Στέφανου Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr