Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η CIA ήταν έτοιμη να “αρπάξει” τον Ξηρό

Η CIA ήταν έτοιμη να “αρπάξει” τον Ξηρό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την απαγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού από Αμερικανούς πράκτορες και… τη μεταφορά του στο Γκουαντάναμο, σχεδίαζε η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

Συγκεκριμένα, την περίοδο λίγο προτού συλληφθεί, είχαν εμφανιστεί στην Ανάβυσσο δύο μαύρα τζιπ αμερικανικής κατασκευής. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το σπίτι ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους για να προκύψει ότι τα τζιπ άνηκαν στο κλιμάκιο της CIA.

Ενημερώθηκε ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, αποφασίστηκε σε κλειστή σύσκεψη να μην υπάρξει αντίδραση, αν δεν επαναληφθεί το περιστατικό.

Ωστόσο στα τέλη Δεκεμβρίου, τα τζιπ επανεμφανίστηκαν. Ο υπουργός ενημέρωσε και πάλι τον πρωθυπουργό, ο οποίος προχώρησε διαβήματα στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

Τελικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τζιπ αποχώρησαν και δόθηκε η εντολή στην Αντιτρομοκρατική να συλληφθεί ο Ξηρός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ξένοι πράκτορες θα προχωρούσαν στην απαγωγή του Ξηρού, κάτι που βεβαίως θα προκαλούσε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση και γι’ αυτό ο τότε πρωθυπουργός «μπλόκαρε» την επιχείρηση για να ακολουθήσει στη συνέχειά η σύλληψη του αρχιτρομοκράτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr