Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Εφορία έβαλε πρόστιμο… πολυεθνικής στο εθελοντικό σχολείο “Οδυσσέας”

Η Εφορία έβαλε πρόστιμο… πολυεθνικής στο εθελοντικό σχολείο “Οδυσσέας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο το πρόστιμο των 70.000 ευρώ που επιβλήθηκε για φορολογικούς λόγους στο εθελοντικό σχολείο διδασκαλίας «Οδυσσέας».

Ο “Οδυσσέας” δεν είναι ΜΚΟ για να παίρνει παχυλές ενισχύσεις, είναι απλά το παλιότερο και μεγαλύτερο εθελοντικό σχολείο διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, πρόσφυγες και παλιννοστούντες, αναπόσπαστο και ενεργό κομμάτι του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος την τελευταία δεκαπενταετία.

Περισσότεροι από 250 εθελοντές εκπαιδευτικοί, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και έχουν διδάξει τα τελευταία χρόνια περίπου 6.500 μαθητές, μετανάστες και Ελληνες. Στους μεν ελληνικά, στους δε ξένες γλώσσες.

Αντί να ενισχυθεί για το έργο του από το κράτος, η Ελληνική πολιτεία έβγαλε όλο τον κρατικό παραλογισμό.


Πρόστιμο… πολυεθνικής!

«Μετά από έλεγχο της Εφορίας το 2012, επιβλήθηκε ένα εξοντωτικό πρόστιμο επειδή διαπιστώθηκε ένα λογιστικό άνοιγμα ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδα της τάξης των 37.000 ευρώ. Τα έξοδα είναι όλα καταχωρημένα, αλλά επειδή για τα έσοδα χρησιμοποιούμε αθεώρητες αποδείξεις σε διάφορες εκδηλώσεις ή δωρεές, δείξαμε μια ασυνέπεια και ως ένα βαθμό ολιγωρία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουμε τώρα αυτή την ψαλίδα. Ωστόσο, αν και στο πόρισμα των ελεγκτών δεν διαπιστώνεται κερδοσκοπία ή καιροσκοπική δραστηριότητα, εντούτοις μας αντιμετωπίζουν ως εμπορική επιχείρηση και μας καταλογίζουν πρόστιμο, περίπου 74.000 ευρώ για το οποίο ήδη προχωρήσαμε σε ρύθμιση» αναφέρουν οι υπέυθυνοι του “Οδυσσέα”.

“Κάντε το… Ορνιθοτροφείο και θα σας ενισχύσουμε”

Όπως αναφέρει πρόσφατο ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας “δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Οδυσσέας» έρχεται αντιμέτωπος με τον κρατικό παραλογισμό. Το 2002 είχε καταγραφεί στα μητρώα των ΜΚΟ του υπουργείου Εξωτερικών, έπειτα από αίτησή του για την υλοποίηση προγράμματος εκμάθησης Η/Υ στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας. Η αίτηση απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων, αλλά το υπουργείο τούς αντιπρότεινε, μια και ήταν εκπαιδευτική οργάνωση, να υλοποιήσουν στην ίδια περιοχή ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία ορνιθοτροφείου!!!

Σάλος στο διαδίκτυο

Πρώτος αντέδρασε στο twitter Δημήτρης Παπαδημούλης που έγραψε “Πρόστιμα για τον #Odysseas,που προσφέρει κοινωνικό έργο,ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο το πάρτυ των αμαρτωλών ΜΚΟ.Το φέρνουμε άμεσα κ στη Βουλή”.

Στη συνέχεια έπεσαν βροχή τα σχόλια κατά του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Με πιο χαρακτηριστικό το σχόλιο του ‏@adiasistos που έγραψε “Μήπως γίνεται @htheoharis να αυξήσουμε κάπως το πρόστιμο ώστε να αποτελέσει παράδειγμα κ για άλλους που θα θελήσουν να προσφέρουν δωρεάν;”

Για να απαντήσει ο Χάρης Θεοχάρης: “Παιδιά είπαμε πως περιμένω την ενημέρωση της υπηρεσίας για το πρόστιμο του #odysseas Μόλις έχω νεότερα θα ενημερώσω. Προσπαθώ για λύση”

Υπογραφές υπόστήριξης

Αν θέλετε μπορείτε να υπογράψεται διαδικτυακά το αίτημα για διαγραφή των προστίμων από το Υπουργείο Οικονομικών εδώ: https://secure.avaaz.org/en/petition/Ypoyrgeio_Oikonomikon_tis_Ellinikis_Dimokratias_Diagrafi_ton_ofeilon_toy_Sholeioy_Allileggyis_Odysseas_stin_Eforia/

Δείτε το σημαντικό έργο που προσφέρει ο “Οδυσσέας” σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ που είχε προβάλλει η ΕΤ3:

)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων του 2023

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Παράταση ενός μήνα στην προθεσμία εγκατάστασης POS από τους επαγγελματίες

Ευρωπαϊκή Οδηγία: Και στην Ελλάδα συμπληρωματικός φόρος έως 15% στις πολυεθνικές και τους μεγάλους ομίλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr