Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κατηγορώ” Πατούλη εναντίον κυβέρνησης για τα διαθέσιμα της αυτοδιοίκησης

“Κατηγορώ” Πατούλη εναντίον κυβέρνησης για τα διαθέσιμα της αυτοδιοίκησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κριτική στην κυβέρνηση για τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με τα αποθεματικά και τα διαθέσιμα της αυτοδιοίκησης άσκησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την ομιλία του στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική.

Μίλησε για «κίνηση πανικού» της κυβέρνησης και τη χαρακτήρισε «αντισυνταγματική», ενώ σημείωσε πως η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για να πάμε σε τακτικές που ξεφεύγουν των θεσμών.

Κάλεσε στην κυβέρνηση να κάνει διάλογο πριν νομοθετήσει και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως αν εφαρμοστεί αυτή η τακτική θα βρεθεί η κοινή λογική.

Επισήμανε ότι δικαιώθηκε η επιμονή τους να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως είπε, ότι ο πρωθυπουργός τους κατάλαβε καλύτερα την ώρα που κάποιοι υπουργοί επιχειρούσαν να «πετροβολήσουν την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού».

Στο σημείο αυτό απάντησε με οξύτητα σε υπουργούς που άσκησαν κριτική στους εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης, επειδή αρνήθηκαν να διαθέσουν τα αποθεματικά δήμων και περιφερειών.

Εξαίρεσε από αυτούς τον παριστάμενο υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και παρατήρησε: «Μας χαρακτήρισαν κάποιοι υπουργοί δημάρχους περιορισμένης ευθύνης. Είπαν υπουργοί ότι ήταν κομματικά τα κίνητρα της αντίδρασης μας, αλλά κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Δεν παίζουμε κομματικά παιγνίδια στις πλάτες της χώρας, δεν παίζουμε με τα χρήματα των δημοτών. Δεν παζαρεύουμε με κανένα το δικαίωμα να ασκούμε τον θεσμικό μας ρόλο. Απαντάμε στους υπουργούς που μας κατηγόρησαν ως δημάρχους περιορισμένης ευθύνης.

Περιορισμένη ευθύνη είναι όταν αναλαμβάνουν ευθύνες και παρατείνουν σκοπίμως τις διαπραγματεύσεις. Είναι στελέχη που μιλούν για δημοψήφισμα για και προσφυγή στην κάλπη. Εμείς είπαμε τίποτε; Όχι. Ο καθένας τον ρόλο του και μη πυροβολεί κανένας».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε ότι συμφωνεί με αλλαγές στον Καλλικράτη, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλά έθεσε ως προϋπόθεση να βρει πρώτα τα 4 δισ. ευρώ.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση τόνισε πως «δεν είναι η φιλιππινέζα της κεντρικής διοίκησης και όσοι το νομίζουν αυτό θα διαψευστούν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Αγρότες: Άρχισαν τα μπλόκα – Συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων

Αγρότες: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Απαιτούν συνάντηση με Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr