Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

700 – 1000 Ευρωπαίοι μισθοφόροι έρχονται στη Λάρισα

700 – 1000 Ευρωπαίοι μισθοφόροι έρχονται στη Λάρισα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης (Δίκτυο “Σπάρτακος”), θα εκπαιδευτούν στη Λάρισα 700 – 1000 μισθοφόροι του Ευρωστρατού.

Επίσης η ανακοίνωση καταγγέλλει απόφαση για κατασταλτική δράση των ΟΥΚάδων του Λιμενικού στο εσωτερικό της χώρας, Ειδικές Δυνάμεις ΓΕΕΘΑ, 71Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του ΝΑΤΟ, Λέσχες Εφέδρων και Μοίρες Καταδρομών κλπ, που πλέον εκπαιδεύονται και χρησιμοποιούνται για την Καταστολή Πλήθους.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του Δικτύου “Σπάρτακος”:

Η ελληνική κυβέρνηση θέλοντας να χρυσώσει το χάπι για την ελληνική συμμετοχή στην νέα ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αφρική, που αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ώστε να εξυπηρετηθούν τα γαλλικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, διαβεβαιώνει ότι δε θα στείλει στρατεύματα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει το βαθμό εμπλοκής της Ελλάδας στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναβάθμιση της θέσης της αστικής τάξης.

Ενώ δημοσιοποιείται η απόφαση αποστολής φρεγάτας στην Σομαλία με συμμετοχή ναυτών, αποκαλύπτεται ότι το αστικό κατεστημένο αποφασίζει να δράσει εκ νέου στο πλευρό των ιμπεριαλιστών –όπως έκανε σε Βαλκάνια, Αφγανιστάν, Λιβύη, Μάλι, Λίβανο-, παραχωρώντας στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις και κάθε διευκόλυνση, αναλαμβάνοντας το ρίσκο της εκδίκησης, των απωλειών και το οικονομικό βάρος, που επιρρίπτει στο λαό μας– στο λογαριασμό «ΑΘΗΝΑ» δεν υπάρχει ευρώ για την χρηματοδότηση της εισβολής-, όπως παραπλανητικά ανακοινώνει η κυβέρνηση!

Στόχος τους είναι το στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα να είναι αρμόδιο για την οργάνωση και το σχεδιασμό της όλης επιχείρησης.

Διοικητής του στρατηγείου θα είναι Γάλλος στρατηγός και επιτελάρχης Έλληνας αξιωματικός. Σημειώνεται ότι το EL EU OHQ λειτουργεί στο πλαίσιο του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς και αποτελεί εθνική συνεισφορά στον αμυντικό βραχίονα της ΕΕ. Αποτελεί ένα από τα πέντε ομοιότυπα στρατηγεία επιχειρήσεων της ΕΕ (τα υπόλοιπα σε Γαλλία, Βρετανία, τη Γερμανία και Ιταλία) που συγκροτήθηκαν κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 22 Ιανουαρίου 2001 για τη σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων διαχείρισης κρίσεων (Crisis Management Operations: CMO) εκτός θεάτρου επιχειρήσεων.

Το EL EU OHQ ενεργοποιήθηκε αρχικά στις 24 Μαρτίου 2006 και πλήρως το διάστημα 17-26 Ιουνίου 2009, με τη διεξαγωγή της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «MILEX 09», στην οποία συμμετείχαν 360 στελέχη και προσωπικό υποστήριξης σε Ελλάδα και Ιταλία. Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «η ευρωπαϊκή μονάδα μάχης αποτελείται κατά πλειοψηφία από Έλληνες στρατιώτες (1.100 σε σύνολο 1.500)». Πρόκειται για το Σχηματισμό Μάχης (Battlegroup) της ΕΕ «HELBROC» στον οποίο συμμετάσχουν με στρατιωτικές δυνάμεις Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, καθώς και η Ουκρανία. Ο HELBROC είναι ο σχηματισμός της ΕΕ που τέθηκε σε «ετοιμότητα» για όλο το α’ εξάμηνο του 2014 για άμεση συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης!

Επίσης, στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί και η εκπαίδευση των 700-1000 Ευρωπαίων Μισθοφόρων που θα μεταβούν στη χώρα της Αφρικής, η οποία έχει βουτηχτεί στις θρησκευτικές και φυλετικές συγκρούσεις που προκάλεσαν και οι Γάλλοι ιμπεριαλιστές επιδιώκοντας τον έλεγχο της πρώην γαλλικής αποικίας και τη μη εφαρμογή της συμφωνίας παραχώρησης της εκμετάλλευσης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων σε Κινέζικη εταιρεία, αντί για τη γαλλική TOTAL.

Η Γαλλία πραγματοποιεί επέμβαση στην αφρικανική χώρα ήδη από τις 5/12/2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γαλλικός στρατός διατηρεί μόνιμα δύναμη 350 μισθοφόρων, τους οποίους αύξησε σε 1600, στέλνοντας δύναμη της Λεγεώνας των Ξένων, χωρίς όμως να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την σημαντική μερίδα του πληθυσμού που τον θεωρεί Δύναμη Κατοχής. Αν και η απόφαση αποστολής ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης ήταν ομόφωνη, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία αρνήθηκαν να στείλουν δυνάμεις.

european_army-afrika

Το τάγμα των «ειρηνοποιών» θα συγκροτηθεί από μισθοφόρους της Εσθονίας, ενώ Λιθουανία, Σλοβενία, Φιλανδία, Βέλγιο, Πολωνία και Σουηδία εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών. Στο πλευρό των Γάλλων βρίσκονται ήδη 5000 στρατιώτες της Αφρικανικής Ένωσης, κυρίως από Τσαντ και Καμερούν.

Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βασικό ζήτημα της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. είναι και η μετανάστευση. Μόνο που η περίπτωση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας αποκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, καθώς αναδεικνύονται ως βασική αιτία για τα ποτάμια της προσφυγιάς.

Το 20% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 900.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί ήδη εξαιτίας του εμφυλίου και των απίστευτων εγκλημάτων που σημειώνονται καθημερινά, ενώ 460.000 χιλιάδες πρόσφυγες έχουν καταφύγει στη πρωτεύουσα Μπαγκουί, αναζητώντας καταφύγιο. Ο ΟΗΕ αποκαλύπτει ότι το 60% είναι παιδιά.

Αποδεικνύεται ξανά ότι οι πρόσφυγες που καταλήγουν στα Τείχη του Αίσχους της Ευρώπης Φρούριο σε Έβρο- Γιβραλτάρ-Βουλγαρίας, διώκονται από τη FRONTEX και πνίγονται από το Λιμενικό, στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, στις επαναπροωθήσεις που διατάζει η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί ΠΡΟΠΟ και Ναυτιλίας, είναι τα μεγαλύτερα θύματα των ευρωπαϊκών κρατών και της Ε.Ε.

Τους μετανάστες στοχοποιεί ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ και η Κοινή Πολιτική Άμυνας-Ασφάλειας της Ε.Ε., που ενεργοποιείται πλέον σε πλανητικό επίπεδο κατά των λαών για να επιβάλλει τα ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, αλλά και εντός των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών μητροπόλεων κατά των κοινωνικών κινημάτων-ασύμμετρων απειλών, στο γενικευμένο ταξικό πόλεμο του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού των αστικών τάξεων.

Όπως γράφει αναλυτής για το ρόλο της Ε.Ε. «αρκεί να αναλογιστεί κανείς τις «ευαισθησίες» της για την κατάσταση στην Ουκρανία, στο πλαίσιο του – όχι και τόσο νέου- ανταγωνισμού της Γερμανίας, με όχημα την ΕΕ και της Ρωσίας και να τις συγκρίνει με τις ευαισθησίες της ΕΕ για τα επίσης ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών που προέρχονται κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης αλλά σταδιακά και από ευρωπαϊκές χώρες. Ευαισθησίες που σταματούν εκεί που αρχίζουν τα σύνορα των κρατών που βρίσκονται στα ενδότερα της Ευρώπης και οι διατάξεις του Δουβλίνο ΙΙ.

Η ΕΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα να μετατρέπει ολόκληρες χώρες σε αποθήκες ανθρώπων και μάλιστα να τις χρηματοδοτεί για αυτό, εν γνώσει του που οδηγεί η πολιτική της. Εν τέλει, η ελληνική προεδρεία της φτώχειας, της ανεργίας, της χυδαιότητας και του αίματος δεν είναι παρά η αντανάκλαση της ευρωπαϊκής υποκρισίας. Οι πολιτικές της ΕΕ που δολοφονούν Έλληνες και ξένους και οι χυδαίοι ντόπιοι εφαρμοστές τους πάνε χέρι- χέρι.

Μια μαύρη κλωστή διαπερνά τις δολοφονίες μεταναστών στο Αιγαίο και τον πνιγμό εξαθλιωμένων προσφύγων από τη Λιβύη και την Υποσαχάρια Αφρική που πνίγονται από το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, τους λαούς της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας που μπαίνουν στο στόχαστρο της πιο άγριας εκμετάλλευσης και καταπίεσης για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Όπως επίσης και την καθημερινότητα του κόσμου της εργασίας στη χώρα μας, πρότυπο αντεργατικών ανατροπών και Μανωλάδων, ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης κάθε κοινωνικού αγαθού.

Στο πρόσωπο του συλληφθέντα καθηγητή αγωνιστή Παύλου Αντωνόπουλου αποδεικνύεται όλο το πλέγμα κρατικού αυταρχισμού και τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος. Το δικαίωμα στην Απεργία, Συνάθροιση, Διαδήλωση, στο Άσυλο εξαφανίζεται και αντικαθίσταται από τον «Στρατιωτικό Νόμο» και την επαναλαμβανόμενη παρουσία Στρατού κατά αγωνιζόμενου λαού, την Πολιτική Επιστράτευση και τα Πειθαρχεία. Κράτος που αμείβει τον σκληρό πυρήνα του Δικαστές – Δυνάμεις Καταστολής-Στρατιωτικούς για να επιβάλλουν τα αστικά συμφέροντα με το γκλομπ, την Αύρα και την ποινικοποίηση την αγώνων.

Συμπράττοντας συχνά με την ναζιστική ακροδεξιά, την οποία ενίοτε ενσωματώνει στις πιο επιθετικές αστυνομικές και στρατιωτικές, επαγγελματικές ή εφεδρικές δυνάμεις (απόφαση για κατασταλτική δράση των ΟΥΚάδων του Λιμενικού στο εσωτερικό της χώρας, Ειδικές Δυνάμεις ΓΕΕΘΑ, 71Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του ΝΑΤΟ, Λέσχες Εφέδρων και Μοίρες Καταδρομών κλπ), που πλέον εκπαιδεύονται και χρησιμοποιούνται για την Καταστολή Πλήθους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αντώνης Σαμαράς: «Χτύπημα» κατά Μητσοτάκη στο παρά πέντε του συνεδρίου με αφορμή την υποψηφιότητα Μουρούτη

Λάρισα – Μήτερα θύματος Τεμπών σε υπουργό Δ. Παπαστεργίου: «Κάντε το καθήκον σας» (βίντεο)

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr