Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλαγές στο παραπέντε στις συντάξεις – Έρχονται μειώσεις

Αλλαγές στο παραπέντε στις συντάξεις – Έρχονται μειώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αλλαγή στο παραπέντε κάνει η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας στο σύνολο τον ασφαλισμένων τον νέο τρόπο υπολογισμού της κύριας σύνταξης που προβλέπει ο νόμος 3863/2010 χωρίς να τους διαχωρίζει σε παλαιούς και νέους.

Σύμφωνα με τον νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη ο οποίος αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, όριζε πως θα διασώζονται από τον νέο τρόπο υπολογισμού με χαμηλούς συντελεστές, οι ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης έως τις 31/12/2014 οι οποίοι συνεχίζουν να συνταξιοδοτούνται με το παλαιό καθεστώς.

Με την αλλαγή που προωθείται αυτή τη στιγμή, δεν θα εξαιρείται κανένας καθώς επισημαίνεται ότι όλοι όσοι έχουν ενταχθεί στην ασφάλιση έως το 2010 και υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1/1/2015 θα ακολουθήσουν όσα ορίζει ο νόμος.

Αν για παράδειγμα, ένας ασφαλισμένος που θεμελίωσε δικαίωμα το 2010 αλλά θα υποβάλλει αίτηση για σύνταξη αύριο, Παρασκευή, δε διασώζεται από το νόμο. Ωστόσο θυμίζουμε ότι ο ασφαλιστικός του βίος θα υπολογιστεί έως το 2010 με το παλαιό καθεστώς ενώ με τον νέο τρόπο θα υπολογιστούν τα έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά.

Τι σημαίνει αυτο… Αυτο θα πει πως η μείωση της σύνταξης δεν θα είναι μεγάλη για τους παλαιότερους ασφαλισμένους.

ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων που θα εφαρμοστεί, οδηγεί σταδιακά σε μειώσεις των συντάξεων από 7% έως και 25%. , σύμφωνα με τον πρώην υπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη που συνέταξε το νόμο οι μειώσεις θα ανέρχονται σε 1,8% έως το 2020, σε 4,5 % έως το 2030 και σε 7% έως το 2045. Οι απώλειες πάντως θα είναι αισθητά βαρύτερες για όσους βγουν στη σύνταξη μετά από το 2023.

Η πρώτη περίοδος της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του (Α΄ 115) τροποποιείται ως ακολούθως:

«1. Όσοι έχουν υπαχθεί για πρώτη φορά στην ασφάλιση οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δηµόσιο έως και 31.12.2010 και υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης για σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας µετά την 1.1.2015 δικαιούνται».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σταθερά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Βελόπουλος πέρασε το ΚΚΕ – Ακρίβεια και Τέμπη «καίνε» την κυβέρνηση

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ίδρυσε κόμμα τους «Δημοκράτες»

Ανδρουλάκης: «Πολιτικοί δορυφόροι του Μητσοτάκη» Λοβέρδος και Χριστοφιλοπούλου

Ανδρέας Λοβέρδος: Ιδρύει νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr