Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαριά πρόστιμα σε όσους δεν κάνουν εξετάσεις για καρκίνο

Βαριά πρόστιμα σε όσους δεν κάνουν εξετάσεις για καρκίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υποχρεωτικές έχει σκοπό να κάνει για όλους τους Έλληνες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μάλιστα, επιφυλάσσει τσουχτερό πρόστιμο για όσους αμελήσουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ-απ.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, και το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.

Με τις εξετάσεις αυτές επιτυγχάνεται πρώιμη διάγνωση τεσσάρων νεοπλασματικών νοσημάτων τα οποία έχουν ήδη υψηλή συχνότητα εμφάνισης στην πατρίδα μας.

Πρόκειται για τους καρκίνους του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής.

Σύμφωνα με τα όσα είπα ο υπουργός Υγείας στον «Ελεύθερο Τύπο»«Σαν λαός είμαστε αμελείς σε ό,τι αφορά στην υγεία μας. Το αποδεικνύει το γεγονός πως πρόσφατα υλοποιήθηκε πρόγραμμα αντικαρκινικών εξετάσεων για 60.000 ωφελούμενους στο οποίο προσήλθαν να εξεταστούν μόλις 7.000 άτομα».

«Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις προαναφερθείσες εξετάσεις και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν».

Η ποινή για θα είναι δυσβάσταχτη, σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, καθώς υπάρχει η σκέψη να επωμίζεται ο αμελής ασθενής το 50% του κόστους της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Δύο θάνατοι από κοκκύτη στην Ελλάδα – Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr