Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στους 110 οι νεκροί από την γρίπη! Άδωνι μετράς;

Στους 110 οι νεκροί από την γρίπη! Άδωνι μετράς;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 110, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν είχαν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 46 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ, ενώ, συνολικά, από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 286 άτομα.

Την αναγκαιότητα για μία εθνική πολιτική πρόληψης από τη θανατηφόρο γρίπη επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι η φετινή εμβολιαστική κάλυψη δεν ξεπέρασε το 35%.

«Η δημόσια υγεία είναι υποχρέωση του κράτους. Το φαινόμενο καταδεικνύει την τραγική αδιαφορία αυτών που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της υγείας του ελληνικού λαού, όταν αυτοί οι θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με ένα εμβόλιο των έξι ευρώ» αναφέρει ο ΙΣΑ και ζητά από το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του για μία αποτελεσματική εμβολιαστική πολιτική πρόληψης, διαφορετικά, επισημαίνει «τον ρόλο του κράτους θα αναλάβουμε εμείς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προ των πυλών εφιαλτική γρίπη στο Ηνωμένο Βασίλειο: Προειδοποίηση Υγειονομικού Στελέχους για «χιλιάδες θανάτους»

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Διαθέσιμο για πρώτη φορά το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ο καρδιοχειρουργός εκτός από «φακελάκι» ήθελε και ερωτικό «μεζέ» – «Κοίταζε το στήθος μου – Μου είπε “θα τα βρούμε αλλιώς”»

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της κυβέρνησης για το clawback

Καταδίκασαν ερήμην τον Πολάκη – «Δεν μασάω παλικάρια της φακής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr