Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη – Αγνοούνται από ναυάγιο δεκάδες γυναικόπαιδα

Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη – Αγνοούνται από ναυάγιο δεκάδες γυναικόπαιδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη, το πρωί της Κυριακής με δεκάδες γυναικόπαιδα αγνοούμενους σε ναυάγιο, όταν ανατράπηκε πλαστική λέμβος στην οποία επέβαιναν 46 παράτυποι μετανάστες.

Εννέα παιδιά κάτω των 12 ετών και 11 ή 12 γυναίκες επέβαιναν στην πλαστική λέμβο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι διασώθηκαν 20 από τους επιβαίνοντες ανάμεσά τους ένα παιδί και δύο γυναίκες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην ξηρά, ενώ 26 αγνοούνται. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η βάρκα ανατράπηκε από τα κύματα εμπορικού πλοίου που εκείνη την ώρα έπλεε πολύ κοντά στο σημείο όπου ήταν η βάρκα με τους μετανάστες. Έρευνες διεξάγονται στην περιοχή.

Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης μετά τον εντοπισμό 13 μεταναστών χθες στη θάλασσα οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο η οποία ανετράπη και ότι σε αυτήν επέβαιναν 10 με 12 άτομα ακόμα. Από τη θαλάσσια περιοχή ανασύρθηκε χθες η σορός ενός 5χρονου κοριτσιού.

Έντεκα από τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας που παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νησίδας “ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”, ενώ σε έρευνα που διεξήγαγε από ξηράς περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν στην περιοχή “ΠΕΤΑΛΙΔΙ” Θέρμης, δύο ακόμη μετανάστες οι οποίοι είχαν εξέλθει μόνοι τους στην ακτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr