Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου τη Δευτέρα ο Παπαγεωργόπουλος

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου τη Δευτέρα ο Παπαγεωργόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο της «Παγίας Προκαταβολής», που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης επί των ημερών της διοίκησης του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 16 άτομα συνολικά, ανάμεσα στα οποία και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούλιο -λόγω αναπηρίας- από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού Δήμου.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που εξακολουθεί να είναι έγκλειστος στα Διαβατά για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης έντεκα δημοτικοί υπάλληλοι.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Βασική μάρτυρας στη δίκη, η οποία έχει τοποθετηθεί στον αριθμό 13 του εκθέματος και το πιθανότερο είναι να μεταφερθεί στη δικάσιμο της επόμενης μέρας (Τρίτη 29/9), είναι -όπως στην περίπτωση της υπεξαίρεσης- η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά.

Η υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη τέσσερις φορές, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει νέο αίτημα αναβολής από τους υπερασπιστές των βασικών κατηγορουμένων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τaz: «Κακοφωνία στις Βρυξέλλες» για τη Γάζα – Επικρατεί χάος εξαιτίας φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ

Ο Guardian «αδειάζει» τον Μητσοτάκη: Οι Έλληνες αναρωτιούνται πώς ο Κασιδιάρης είχε βήμα μέσα από μία φυλακή υψίστης ασφαλείας

Φυλακές Δομοκού: Νεκρός στο κελί του βρέθηκε κρατούμενος

Χρυσή Αυγή: Μιχαλολιάκος και Παππάς κόλλησαν κορωνοϊό

Άγρια μαχαιρώματα στις φυλακές Δομοκού με 5 τραυματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr