Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ποιους θα «κουρευτεί» το επίδομα θέρμανσης

Σε ποιους θα «κουρευτεί» το επίδομα θέρμανσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κουρεμένο θα δοθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης, με το ενδεχόμενο να είναι χαμηλότερο και από τα 35 λεπτά ανά λίτρο, να παραμένει ανοιχτό.

Τα απόλυτα νούμερα θα ξεκαθαρίσουν αφού τρέξουν διάφορα σενάρια, ώστε να καθοριστούν τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ώστε τα 105 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, να μοιραστούν με όσο το δυνατό πιο δίκαιο τρόπο και όσο το δυνατό πιο στοχευμένα, σε αυτούς που έχουν πραγματικά το επίδομα ανάγκη.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να αρχίσουν να τρέχουν διάφορα σενάρια στατιστικής ανάλυσης, εισοδημάτων και περιουσιακής κατάστασης ώστε έως το τέλος Οκτωβρίου, ή στη χειρότερη περίπτωση τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου να εκδοθεί η νέα απόφαση για τους δικαιούχους.

Η εντολή είναι μέσω των κριτηρίων να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων, χωρίς να αποκλείονται και μικρές μεταβολές στο ύψος του επιδόματος το οποίο ήταν πέρυσι στα 35 λεπτά το λίτρο.

«Ενδεχομένως να είναι φέτος λίγο μικρότερο» αναφέρει αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να μπορεί να ξεκαθαρίσει στην παρούσα φάση αν ο περιορισμός της ετήσιας δαπάνης στο μισό (105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι) θα σημάνει και μαχαίρι στο ετήσιο εισόδημα των 30.000 ευρώ για τον άγαμο πέρυσι, στα 15.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τελικές αποφάσεις θα βαρύνει και ο ανεξόφλητος λογαριασμός της περασμένης σεζόν, καθώς υπάρχουν ακόμα δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης οι οποίοι δεν έχουν λάβει την τελευταία δόση από τον περασμένο χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Κωστής Χατζηδάκης: Στο χειρουργείο ο υπουργός Οικονομικών – Η κατάσταση της υγείας του

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων του 2023

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr