Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Κεφαλονιά

Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Κεφαλονιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κεφαλονιά, Σεισμός,

Με την αγωνία των μετασεισμών ζουν οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι των σπιτιών από τα ειδικά συνεργεία μηχανικών.

«Το Κράτος θα είναι παρόν στο νησί. Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ενώ τόνισε ότι θα διατεθεί άμεσα το πακέτο στήριξης προς τους πληγέντες με τον τρόπο που διατέθηκε στους πληγέντες από τις πλημμύρες στα Δωδεκάνησα, δηλαδή θα χρειάζεται μόνο υπεύθυνη δήλωση των δικαιούχων, και κατόπιν θα πραγματοποιούνται έλεγχοι για το αληθές των στοιχείων.

Η μετασεισμική ακολουθία είναι πλούσια, μάλιστα νωρίς το πρωί εκδηλώθηκαν τρεις αρκετά μεγάλες σεισμικές δονήσεις της τάξεως των 4,6 -4,3 και 4 βαθμών.


Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και υποδομές

Στα Χαβριάτα ο ιερός ναός της Παναγίας της Αγριλιώτισσας, μάντρες σπιτιών, στέγες, αλλά ακόμα και σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές . Οι εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι είναι σχεδόν κατεστραμμένες, η παραλία έχει ανοίξει, στο κοιμητήριο οι περισσότεροι τάφοι και αυτοί κατεστραμμένοι, και οι κάτοικοι να είναι σε απόγνωση. Μεγάλο το πλήγμα και για τους επαγγελματίες.

Παράλληλα στο δημοτικό κατάστημα Ληξουρίου γίνονται οι από ιδιώτες και από επαγγελματίες της Παλικής δηλώσεις για τις υλικές ζημιές οικιών και καταστημάτων.

Κλειστά τα σχολεία

Τα σχολεία παραμέμουν κλειστά σε όλο το νησί μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εγκαταστάσεων. Οπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σ.Κουρής ” Με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, σας γνωρίζουμε ότι τα δημόσια εκπαιδευτήρια (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, ΙΕΚ) καθώς και τα ιδιωτικά θα παραμείνουν κλειστά έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 ώστε να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που διεξάγονται τόσο από κλιμάκια του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων όσο και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας.Με νεότερες ανακοινώσεις θα σας γνωστοποιήσουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων καθώς και την ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων”.

kefalonia 7

kefalonia 1

kefalonia 2

kefalonia 3

kefalonia 4

kefalonia 5

kefalonia 6

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

ΗΠΑ: Σεισμός 4,8 βαθμών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Ηλεία – Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Κωνσταντινούπολη: Καθηγητής αποκαλύπτει πότε θα χτυπήσουν 7,6 Ρίχτερ την Πόλη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr