Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Θάλαμος αερίων” η Αττική από την αιθαλομίχλη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αιθαλομίχλη, Αττική, Ρύπανση,

Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων μικροσωματιδίων καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην ατμόσφαιρα πάνω από περιοχές στην Αττική.

Τιμές έως και 3 φορές πάνω από τα όρια ήταν οι συγκεντρώσεις των σωματιδίων στο Περιστέρι, στα Λιόσια αλλά και σε δήμους της Βορειανατολικής Αττικής.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος συστίνει έως και ανήμερα των Χριστουγέννων, οι πολίτες να περιορίσουν τη χρήση καύσης βιομάζας σε τζάκια και σόμπες.

Οι συγκεντρώσεις των μικροσωματιδίων ήταν στο σταθμό ΛΙΟΣΙΑ 102 μg/m3, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 116 μg/m3, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 102 μg/m3.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μέχρι και την Παρασκευή 25.12.15 θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα.

Συνιστάται στους πολίτες για σήμερα 23.12.15, αύριο 24.12.15 και μεθαύριο 25.12.15 η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και παρακαλούμε θερμά για τη θετική τους ανταπόκριση στη σύσταση αυτή.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή.

Επισημαίνεται ότι οι οριακές τιμές για την ποιότητα της ατμόσφαιρας σε ότι αφορά τα αιωρούμενα σωματίδια ΑΣ10 είναι σε 24ωρη (ημερήσια) βάση και όχι σε ωριαία, όπως αυτές έχουν θεσμοθετηθεί με:
α) την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2008/50/ΕΕ που έχει ενσωματωθεί στο Εθνικό δίκαιο με την ΚΥΑ 14122/549/Ε.103/11 (488/Β/30.3.11), σύμφωνα με την οποία η μέση ημερήσια συγκέντρωση είναι 50 μg/m3 να μην υπερβαίνεται 35 φορές το έτος και η μέση ετήσια συγκέντρωση 40 μg/m3
β) την ΚΥΑ 70601 (3272/Β/23.12.13), που αφορά σε λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων.
Επίσης, και στις κατευθυντήριες οδηγίες για την ποιότητα της ατμόσφαιρας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρονται 24-ωρες (ημερήσιες) οριακές τιμές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr