Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύηΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπρος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνήγορος του Καταναλωτή: Παράτυπη η προεξόφληση διδάκτρων στα ΙΕΚ

Συνήγορος του Καταναλωτή: Παράτυπη η προεξόφληση διδάκτρων στα ΙΕΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Συνήγορος του Καταναλωτή,

Σπουδαστής υπέβαλε αναφορά στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» σε βάρος ιδιωτικού Ι.Ε.Κ., το οποίο ηρνείτο να του επιστρέψει δίδακτρα που είχαν προκαταβληθεί έναντι μελλοντικής παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο σπουδαστής γράφτηκε στο πρώτο εξάμηνο εκπαιδευτικού προγράμματος στο Ι.Ε.Κ., αλλά του ζητήθηκε η προεξόφληση των διδάκτρων που αντιστοιχούσαν σε ολόκληρο το πρώτο έτος των σπουδών (δύο εξάμηνα). Στα μισά του πρώτου εξαμήνου, όμως, αναγκάστηκε, για προσωπικούς λόγους, να διακόψει τις σπουδές του και, ως εκ τούτου, ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων που είχε καταβάλει για το 2ο εξάμηνο, αφού δεν επρόκειτο να το παρακολουθήσει. Το Ι.Ε.Κ. αντιπρότεινε είτε την αναστολή του εκπαιδευτικού προγράμματος, είτε τη συνέχισή του εξ αποστάσεως, γεγονός που δεν ικανοποιούσε τον σπουδαστή, δεδομένου ότι η διακοπή των σπουδών του είχε οριστικό χαρακτήρα.

Η Αναπληρώτρια Συνήγορος Καταναλωτή Αθηνά Κοντογιάννη παρενέβη, επισημαίνοντας προς το Ι.Ε.Κ. ότι η πρακτική που ακολούθησε, εγγράφοντας τον σπουδαστή για ολόκληρο το διδακτικό έτος και ζητώντας από αυτόν την προεξόφληση του συνολικού ποσού των αντίστοιχων διδάκτρων δεν είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό Λειτουργίας Ι.Ε.Κ. (Υ.Α. 5954/2014 Β’ 1807) και του συνέστησε την ικανοποίηση του αιτήματος του καταναλωτή.

Το Ι.Ε.Κ. ανταποκρίθηκε θετικά στη σύσταση της Αρχής και προχώρησε άμεσα στην επιστροφή του χρηματικού ποσού, που αχρεωστήτως είχε καταβάλει ο σπουδαστής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνήγορος Καταναλωτή: Να καταργηθεί η χρέωση του ενός ευρώ από τη ΔΕΗ

Επιβάτης αποζημιώθηκε από αεροπορική εταιρεία λόγω πολύωρης καθυστέρησης

Σε ποιούς αριθμούς μπορείτε να τηλεφωνείτε χωρίς χρέωση για βλάβες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας

Συνήγορος του Καταναλωτή: Αυτοί είναι οι τηλεφωνικοί αριθμοί των παρόχων ενέργειας για να μη χρεώνεστε από πενταψήφια

Συνήγορος του Καταναλωτή: Ρεκόρ καταγγελιών για τον τραπεζικό κλάδο

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr