Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

36 νεκροί πρόσφυγες μόνο στο τελευταίο ναυάγιο…

36 νεκροί πρόσφυγες μόνο στο τελευταίο ναυάγιο…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λέσβος, Μετανάστες, Ναυάγια, Πρόσφυγες,

Σε τουλάχιστον 36 ανέρχονται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στα νερά μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στη Λέσβο, όπως ανακοίνωσε η τουρκική Ακτοφυλακή, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται αρκετά παιδιά, αν και ο ακριβής αριθμός δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο ναυάγιο στα νερά του Αιγαίου στις πρώτες τέσσερις μέρες του 2016, ενώ ο αριθμός των θυμάτων δεν αποκλείεται να αυξηθεί.

Οι τραγωδίες έλαβαν χώρα όταν οι δύο λέμβοι στις οποίες επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι ανατράπηκαν εν μέσω θαλασσοταραχής. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων συνεχίζονται.

Η Ακτοφυλακή και η Χωροφυλακή έχουν διασώσει 12 ανθρώπους από τη θάλασσα και τα βράχια στην ακτογραμμή του Αϊβαλί, όπως δήλωσε στο Anadolu τοπικός αξιωματούχος.

Φωτογραφίες που δημοσιεύουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης εικονίζουν σορούς ανθρώπων να κείτονται στην αμμουδιά φορώντας πορτοκαλί σωσίβια.

Οι πέντε επαρχίες της Τουρκίας που βρέχονται από το Αιγαίο αποτελούν σταθερά την βασική δίοδο μέσω της οποίας πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική προσπαθούν να μεταβούν στην Ελλάδα, την βασική «πύλη» για είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν μέσω της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο πλαίσιο συμφωνίας της με την Ε.Ε., η τουρκική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα περιορίσει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, αν και οι ευρωπαϊκές Αρχές αποδίδουν την μικρή έως τώρα μείωση των αφίξεων στην κακοκαιρία του χειμώνα. Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι εκτιμάται ότι εισήλθαν στην Ευρώπη το 2015, εκ των οποίων πάνω από το 80% πέρασε από την Ελλάδα.

Οι κακές καιρικές συνθήκες και οι εντεινόμενοι έλεγχοι κατά μήκος των τουρκικών ακτών δεν έχουν έχουν πάντως αποτρέψει μέχρι στιγμής δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το να επιβιβάζονται σε μικρά σκάφη, συχνά σε κακή κατάσταση, προκειμένου να κάνουν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου και να φτάσουν στα ελληνικά παράλια.

«Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εξακολουθούν να περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα με ρυθμό πάνω από 2.500 την ημέρα» δήλωσε από τη Γενεύη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Τζόελ Μίλμαν. «Βλέπουμε επομένως ότι οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται τον χειμώνα και, προφανώς, συνεχίζονται και οι θάνατοι επίσης», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, πέρσι έχασαν τη ζωή τους 3.771 άνθρωποι στην προσπάθειά τους να μπουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου. Το 2014 ο αριθμός των καταγεγραμμένων θυμάτων ήταν 3.279.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr