Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερευνητής της CIA: Ο Χίτλερ δεν πέθανε και κρυβόταν σε μοναστήρι στη Σάμο

Ερευνητής της CIA: Ο Χίτλερ δεν πέθανε και κρυβόταν σε μοναστήρι στη Σάμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το όνομα του Αδόφλου Χίτλερ έχει συνδεθεί όσο λίγα με θεωρίες συνομωσίας γύρω από το θάνατό του ή τη… διαφυγή του ναζιστή που αιματοκύλησε τον πλανήτη, αποτελώντας για τους λάτρεις των θεωριών συνομωσίας ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα μυστήρια.

Μία νέα θεωρία που είδε το φως της δημοσιότητας από βετεράνο της CIA, ο Χίτλερ φέρεται να φυγαδεύθηκε αρχικά στη… Σάμο και από εκεί μετά από λίγο καιρό στην Τενερίφη της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τα όσα βρετανική εφημερίδα Express που επικαλείται δηλώσεις του Μπομπ Μπάερ πρώην πράκτορα της CIA, απόρρητα έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν την πορεία του Χίτλερ από τη Γερμανία, στο ισπανικό νησί μέσω Ελλάδας.

«Το αφήγημα της κυβέρνησης είναι ψέμα», υποστηρίζει ο Μπάερ σχετικά με όσα είναι γνωστά για το θάνατο του Γερμανού δικτάτορα.

Ο Μπάερ που ανήκει σε ομάδα πρώην ερευνητών της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του επανεξετάζουν «την Ιστορία που πιστεύαμε ότι ο Χίτλερ είχε πεθάνει στο μπούνκερ, και όσο πιο βαθιά πηγαίνουμε σε αυτή, γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο σχετικά με αυτό» (σ.σ. εννοεί το θάνατό του).

Η ομάδα των ερευνητών ισχυρίζεται πως έχει πρόσβαση σε έγγραφα 700 σελίδων με απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με ένα από αυτά να αναφέρει πως «αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού δεν εντόπισαν στη Γερμανία τη σορό του Χίτλερ ούτε υπάρχει κάποια αξιόπιστη πηγή που να επιβεβαιώνει ότι ο Χίλτερ πέθανε».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η ομάδα που πρωταγωνιστεί σε νέα σειρά του History Channel, χρησιμοποίησε ραντάρ, ιστορικούς χάρτες και τελευταία τεχνολογία, για να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες τους, ενώ πήραν συνέντευξη και από πιθανούς αυτόπτες μάρτυρες που φέρονται ότι είδαν τον Χίτλερ να διαφεύγει.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ομάδα, ο Χίτλερ με ευκολία σκηνοθέτησε το θάνατό του χρησιμοποιώντας έναν σωσία του, το άψυχο σώμα του οποίου βρήκαν οι Ρώσοι. Ωστόσο, η σορός είχε διαφορές από το πραγματικό σώμα του Γερμανού ηγέτη, καθώς είχε μικρότερο ύψος κατά δώδεκα εκατοστά και είχε μικρότερο κρανίο.

«Χωρίς να αναφερθούμε στο γεγονός ότι η σορός εξαφανίστηκε πριν οι αμερικανικές ή οι βρετανικές αρχές την εξετάσουν», αναφέρουν οι ερευνητές.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι όσοι εικάζουν ότι ο Χίτλερ έζησε μέχρι τα 95 του στην Αργεντινή, έπειτα από την κυκλοφορία φωτογραφίας που δείχνει έναν άνδρα με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στον επικεφαλής του Τρίτου Ράιχ.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ένας πρώην ερευνητής του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ μέχρι να φτάσει στην Ισπανία πέρασε από την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ενός οικοδόμου σκόπευε να βρει καταφύγιο σε μοναστήρι στη Σάμο.

Ο Τζον Τσέντσικ υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ και η Ευα Μπράουν είχαν σωσίες με αποτέλεσμα να σκηνοθετήσουν το θάνατό τους.

Την ίδια στιγμή, ισχυρίζεται πως Έλληνας οικοδόμος του αποκάλυψε ότι είχε δει τον Χίτλερ λίγες ημέρες από τον υποτιθέμενο θάνατό του.

«Το 1945 έχτιζα μία μυστική κατασκευή μέσα σε ένα μοναστήρι στη Σάμο. Έπρεπε να κατασκευάσω μυστικά τούνελ και χώρους για τους Γερμανούς. Ναι, οι Γερμανοί ήταν ναζιστές και ένας από αυτούς ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ», φέρεται να είπε στον πρώην ερευνητή ο Έλληνας χτίστης.

«Βρισκόταν εκεί, δεν είχε μουστάκι. Ήταν Μάιος του 1945. Συνειδητοποίησα ότι ήταν ο Χίτλερ εξαιτίας του αεροπλάνου. Πήγα για δουλειά σε μία άλλη πόλη. Το πρώτο πράγμα που είδα στην πόλη ήταν ένα γερμανικό αεροπλάνο. Είχε προσγειωθεί σε ένα χωράφι με πατάτες. Ο αγρότης μου είπε ότι ήταν πέντε άνθρωποι όσοι προσγειώθηκαν, όλοι Γερμανοί», προσθέτει.

Από το ελληνικό νησί, λοιπόν, εκτιμάται ότι ο Χίτλερ μεταφέρθηκε με γερμανικό στρατιωτικό υποβρύχιο στην Αργεντινή.

«Ξέρουμε με στοιχεία ότι οι δύο τους είχαν σωσίες. Αν κάποιος θέλει να σκηνοθετήσει μια σκηνή εγκλήματος, αυτός είναι ο τελειότερος τρόπος για να τα καταφέρει», τόνισε ο Τσέντσικ, προσθέτοντας πως η υπόθεση της αυτοκτονίας είναι «ασαφής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr