Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Frontex: 38 φορές μεγαλύτερος ο αριθμός των μεταναστών από πέρσι

Frontex: 38 φορές μεγαλύτερος ο αριθμός των μεταναστών από πέρσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2016 ήταν μειωμένος κατά 40% σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, αλλά συνολικά σε ένα χρόνο είναι 38 φορές μεγαλύτερος σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex.

Η προσωρινή μείωση οφείλεται «σε μεγάλο βαθμό στις κακές καιρικές συνθήκες γύρω από τα νησιά του Αιγαίου», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Ωστόσο, «οι θαλασσοταραχές οδήγησαν και σε σημαντική αύξηση των θανάτων στη θάλασσα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία».

Παρά την πτώση στις αφίξεις των μεταναστών τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015, ο αριθμός των 68.000 αφιχθέντων ήταν 38 φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό που καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2015. Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των μεταναστών που ανιχνεύονται στην Ελλάδα.

Μειωμένος είναι και ο αριθμός των ανιχνεύσεων των παράνομων συνοριακών διελεύσεων στα σύνορα της ΕΕ στα δυτικά Βαλκάνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex, οι διελεύσεις ανέρχονταν τον Ιανουάριο σε 65.300, ήταν δηλαδή μειωμένες κατά ένα τρίτο σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, τα στοιχεία που παρουσιάζονται αναφέρονται στον αριθμό των ανιχνεύσεων της παράνομης διέλευσης των συνόρων και άρα το ίδιο πρόσωπο μπορεί να προσπαθήσει να διασχίσει τα σύνορα περισσότερες από μία φορές και από διαφορετικές θέσεις στα σύνορα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr