Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς θα αποκτήσουν πρόσβαση στην Υγεία οι ανασφάλιστοι

Πώς θα αποκτήσουν πρόσβαση στην Υγεία οι ανασφάλιστοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους θα καλύψουν οι προβλέψεις της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που τέθηκε σε εφαρμογή στις 4 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με τις νέες ρυθμίσεις θα καλύπτονται από το Δημόσιο οι εξετάσεις, εργαστηριακές και άλλες, καθώς και η νοσηλεία αυτών των ανθρώπων, αποκλειστικά από δομές του ΠΕΔΥ και τα νοσοκομεία, σε πρώτη φάση, καθώς έγινε ξεκάθαρο ότι προς το παρόν δεν θα μπορούν να πηγαίνουν σε συμβεβλημένους γιατρούς.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη που υπάρχει στη νέα ΚΥΑ, θα παρακάμπτονται οι τριμερείς επιτροπές, ενώ οι έχοντες ανάγκη θα παίρνουν δωρεάν τα φάρμακά τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, ακόμη κι αν το βιβλιάριο πρόνοιας που έχουν έχει λήξει.

Όσον αφορά εκείνους που δεν έχουν ΑΜΚΑ, δηλαδή πρόσφυγες και μετανάστες, θα λαμβάνουν μία κάρτα εξάμηνης διάρκειας από τα νοσοκομεία και με αυτή θα έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Σε αυτές τις κατηγορίες ανήκουν οι ευάλωτες ομάδες των προσφύγων και μεταναστών, όπως είναι παιδιά, ηλικιωμένοι, χρονίως πάσχοντες και άλλοι.

Όπως τόνισε ο κ. Ξανθός, ήδη, το ΠΕΔΥ καλύπτει εργαστηριακά μόνο το 10% των ασφαλισμένων και απαιτείται ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμισή του για να καλύψει όλο και περισσότερους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας 300.000 άνθρωποι έχουν βιβλιάριο απορίας και το κόστος τους για τον προϋπολογισμό είναι 30 εκατ. ευρώ.

Οι ανασφάλιστοι που «μπαίνουν» κάτω από το δίχτυ προστασίας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα, το οποίο δεν ξεπερνά τα 2.400 ευρώ, ενώ όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου «τουλάχιστον 170.000 οικογένειες, δηλαδή 400.000 άνθρωποι, εμπίπτουν στις προϋποθέσεις που τίθενται για όσους εντάσσονται στο πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης».

Όπως εξήγησε η κ. Φωτίου, από την 1η Ιανουαρίου 2017, στόχος είναι να μπουν 700.000 άνθρωποι στο πρόγραμμα με το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης, η δαπάνη του οποίου ανέρχεται στα 900 εκατ. ευρώ και θα εφαρμοστεί αρχικά σε 30 δήμους της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Δύο θάνατοι από κοκκύτη στην Ελλάδα – Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr