ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο - Τι είπε λίγο πριν το θάνατο της
Το Ιράν επιστρατεύει παιδιά από 12 ετών στον εν εξελίξει πόλεμο
Εγιάλ Ζαμίρ: Προειδοποίηση για «κατάρρευση» των IDF «εκ των έσω» λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού
Ισπανία: Έπεσε στο 1,57 ευρώ το λίτρο η βενζίνη μετά τη μείωση του ΦΠΑ - Μείωση φόρων και στο ρεύμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων προκειμένου να ελεγχθεί η ζήτηση κι ο ομαλός εφοδιασμός των νοσοκομείων με φάρμακα προχώρησε στην Υπουργική Απόφαση για τις υποχρεωτικές επιστροφές («clawback») των φαρμακευτικών επιχειρήσεων σε περίπτωση υπέρβασης της προϋπολογισθείσας δαπάνης.
Με την επίμαχη Απόφαση τροποποιήθηκε η αριθ. ΓΔΟΥ/2314/2015 (Β’ 2758) Υ.Α. με θέμα το «clawback» για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη και την αντίστοιχη των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ (για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη) για το 2016.
Στην ουσία δίνεται κίνητρο στις φαρμακευτικές ώστε να προμηθεύουν τα νοσοκομεία με πιο φτηνά φάρμακα.
Συγκεκριμένα, το ποσό που θα προκύψει από το «clawback» ανά φαρμακευτική εταιρεία ή κάτοχο άδειας κυκλοφορίας, αφαιρούμενης κάθε συμφωνηθείσας έκπτωσης που έχει κάνει εντός του εξαμήνου, καταβάλλεται ή συμψηφίζεται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ με ισόποσες οφειλές για την προμήθεια φαρμακευτικών προϊόντων.























































