ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μειωμένες οι ροές προσφύγων μέχρι νεωτέρας από τον Ερντογάν…

Μειωμένες οι ροές προσφύγων μέχρι νεωτέρας από τον Ερντογάν…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σταθερά μειωμένες παραμένουν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στο βόρειο Αιγαίο αν και το μέλλον μοιάζει αβέβαιο καθώς ο Ερντογάν έφαγε “πόρτα” από την Ευρωπαϊκή Ένωση τις τελευταίες 24 ώρες και το ποιος δημιούργησε την προσφυγική κρίση στο Αιγαίο μέχρι πρότινος, έχει γίνει εμφανές από τότε που πήρε το “μπαξίσι” από τη Μέρκελ.

Την Πέμπτη και έως σήμερα Παρασκευή το πρωί, στη Λέσβο αλλά και στη Σάμο, δεν πέρασε κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας. Στη Χίο χθες αποβιβάσθηκαν 107 άτομα.

Εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, καταγεγραμμένοι στα χοτ σποτ των τριών νησιών, ζουν σήμερα 7.078 άτομα.

Συγκεκριμένα, στα νησιά βρίσκονται καταγεγραμμένοι στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 3761, στη Χίο 2419 και στη Σάμο 898.

Επίσης, 2500 περίπου, από τους 7078, διαμένουν σε ανοικτές δομές στη Μυτιλήνη, στη Χίο και στη Σάμο επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ή έχουν αφεθεί ελεύθεροι αφού έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου και μετά την παρέλευσης 25ημέρου δεν έχουν λάβει απάντηση.

Επίσης, στη Σάμο, σε ανοικτές δομές, εκτός χοτ σποτ, ζουν άλλοι 164 πρόσφυγες που έχουν μπει στην Ελλάδα πριν από την 20ή Μαρτίου και έχουν και αυτοί εγκλωβιστεί, αφού δεν επιθυμούν να φύγουν για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χάρης Τζήμητρας: «Το Ισραήλ και ο κύριος Νετανιάχου είναι, κατά την άποψή μου, δύο διαφορετικά πράγματα – Οι σχέσεις με το Ισραήλ υπήρχαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και ενισχύθηκαν πάρα πολύ με τον κύριο Τσίπρα»

Ο Πρόεδρος Τραμπ ενθουσιάστηκε με τη δήλωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη: «Ο ουρανός είναι το όριο» για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ

Ισπανία: Το συνεταιράκι του εθνοϊσλαμιστή Ερντογάν, Πέδρο Σάντσεθ, προκήρυξε πρόωρες εκλογές – Ο υποκριτής που ναυπηγεί τον τουρκικό στόλο παριστάνει τον σοσιαλιστή

Νέες τουρκικές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο

Θυμωμένος ο Αλ. Τσίπρας με τον Μητσοτάκη: Ερημώνει τη χώρα και φέρνει ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ – Ο λαός δεν θα έχει τροφή εξαιτίας του Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr