Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η εκκένωση από την αστυνομία μπαίνει σε εφαρμογή για την Ειδομένη

Η εκκένωση από την αστυνομία μπαίνει σε εφαρμογή για την Ειδομένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εφαρμογή τίθεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του πρόχειρου καταυλισμού μεταναστών στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, εννέα διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) έχουν πάρει εντολή να μετακινηθούν το πρωί της Δευτέρας από την έδρα της υπηρεσίας στην Καισαριανή προς τον νομό Κιλκίς προκειμένου να συμμετάσχουν –εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν- στην επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης σε οργανωμένους καταυλισμούς, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση των αλλοδαπών προς οργανωμένους χώρους φιλοξενίας θα τεθεί σε ισχύ τις αμέσως επόμενες ημέρες δίχως -σύμφωνα με μια εκδοχή- να έχει προς το παρόν αποφασιστεί η ακριβής ημέρα και ώρα έναρξης της επιχείρησης.

«Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες», σχολίασε στέλεχος του υπουργείου που ρωτήθηκε σχετικά, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι η εντολή για την έναρξη της επιχείρησης είναι πιθανότερο να δοθεί την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα στην Ειδομένη βρέθηκαν ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα παράτυπης μετανάστευσης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr