Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν έφυγαν όλοι οι πρόσφυγες και ξαναστήνουν σκηνές στην Ειδομένη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολλοί αγρότες της περιοχής έχουν εντοπίσει πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν στήσει καταυλισμούς δίπλα στην Ειδομένη προσβλέποντας είτε στο άνοιγμα των συνόρων, είτε στο να τους δοθεί ευκαιρία να περάσουν παράνομα στα Σκόπια.

Πάντως, στον καταυλισμό που έστησε η Ύπατη Αρμοστεία μαζί με άλλες οργανώσεις δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης και από τις ΜΚΟ, οι οποίες αρχίζουν να απομακρύνουν τις σκηνές και τους οικίσκους τους.

«Έχουμε ξεκινήσει να ξεστήνουμε τις σκηνές και να αποσυναρμολογούμε τον εξοπλισμό μας ενώ παράλληλα, μαζεύουμε όσα αντικείμενα άφησαν πίσω τους οι πρόσφυγες και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αφού καθαριστούν, όπως παιδικά καροτσάκια ή κουβέρτες», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Στέλλα Νάνου από την Ύπατη Αρμοστεία.

«Στόχος μας είναι να μην πεταχθεί τίποτα που μπορεί να είναι χρήσιμο στην τοπική κοινωνία ή στους πρόσφυγες» ανέφερε, από την πλευρά της, η Βίκυ Μαρκολέφα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, συμπληρώνοντας ότι η διαδικασία εκκένωσης γίνεται σταδιακά και θα πάρει κάποιες μέρες έως ότου να απομακρυνθεί και η τελευταία σκηνή. Πάντως, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουν να βρίσκονται στη γύρω περιοχή και κυρίως στους άτυπους καταυλισμούς που βρίσκονται στο Πολύκαστρο παρέχοντας τις υπηρεσίες τους όπου χρειάζεται. Στα συγκεκριμένα σημεία επιχειρούν και μέλη της Ύπατης Αρμοστείας ενώ, όπως ξεκαθάρισε η κ. Νάνου, γίνεται αξιολόγηση των αναγκών στους νέους χώρους φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

«Εξακολουθούμε βέβαια να ανταποκρινόμαστε στις άμεσες ανάγκες παρέχοντας, για παράδειγμα, υποστρώματα, είδη προσωπικής υγιεινής και κουνουπιέρες» συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr