ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης έφυγε από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού με θλίψη κι απογοήτευση: «Δεν εκφράζει την πλειοψηφία όλων όσων
Naval Group: Κρίσιμη χρονιά για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας το 2026 - Πότε αναμένονται οι επόμενες παραδόσεις φρεγατών
Πανελλήνιες 2026: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Νομικές, Ιατρικές και Οικονομικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τις μολότοφ των αντιεξουσιαστών καλείται να πληρώσει με 700.000 ευρώ, το ελληνικό δημόσιο, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.
Η αποζημίωση αφορά τις ασφαλιστικές εταιρίες στις οποίες είχαν ασφαλιστεί δυο λεωφορεία της ΕΘΕΛ Α.Ε. τα οποία κάηκαν από μολότοφ αντιεξουσιαστών, λόγω της έλλειψης κατάλληλων αστυνομικών μέτρων, παρά τις περί του αντιθέτου εντολές που είχαν δοθεί από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.
Τα λεωφορεία λαμπάδιασαν το ένα το 1997 στην Πατησίων και το άλλο το 1998 στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, δηλαδή πριν 19 χρόνια. Η ΕΘΕΛ (μέσω της εταιρείας που ήταν ασφαλισμένα τα δυο λεωφορεία) προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια το 2000 και η οριστική και αμετάκλητη απόφαση εκδόθηκε μετά από 16 χρόνια.
Το πρώτο κάηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1997 στη φοιτητική εστία επί της οδού Πατησίων 279 από ομάδα 100 περίπου κουκουλοφόρων. Όπως αναφέρεται στην απόφαση τα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ, αν και είχαν λάβει εντολές από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών για να λάβουν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα «δεν ευρίσκοντο εκεί κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αλλά έφθασαν εκεί μετά την έναρξη των επεισοδίων».
Το δεύτερο κάηκε στις 15 Ιανουαρίου 1998, έξω από το αίθριο της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου από 50 κουκουλοφόρους. Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας και πάλι ανακύπτει ευθύνη των οργάνων της ΕΛΑΣ, καθώς ενώ είχαν λάβει τις σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας στις τρεις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης, αυτές δεν εκτελέστηκαν. Επιδικάστηκε και για τα δυο συνολικά 275.862 ευρώ που μαζί με τους τόκους όλων























































