Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απέτυχε η συγκέντρωση του τουρκόφρονου εθνικιστικού ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή

Απέτυχε η συγκέντρωση του τουρκόφρονου εθνικιστικού ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τη μικρή συμμετοχή της μειονότητας και με αρκετούς μεταφερόμενους αλλά και εκβιαζόμενους διαδηλωτές πραγματοποιήθηκε η πολυδιαφημιζόμενη συγκέντρωση και πορεία του τουρκόφρονου εθνικιστικού ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει “Η Φωνή της Ροδόπης” η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα παλιά κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Βασ. Παύλου στο κέντρο της πόλης, ενώ η πορεία παρουσία 800-1000 περίπου διαδηλωτών κατευθύνθηκε μέσω της Χαρ. Τρικούπη στο κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης όπου και αναγνώστηκαν στην ελληνική από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Οζάν Αχμέτογλου, τα αιτήματα του ΚΙΕΦ.

Μετά την ανάγνωση των αιτημάτων οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στα μουσουλμανικά νεκροταφεία όπου τελέστηκε το μνημόσυνο για τα 21 έτη από το θάνατο του ιδρυτή του κόμματος, Αχμέτ Σαδίκ, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεβλίτ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Αντισυγκέντρωση ενάντια στην πορεία των τουρκόφρονων με συνθήματα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «Έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη”, πραγματοποίησαν διαδηλωτές στην Κομοτηνή ενώ σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης με τις δυνάμεις της αστυνομίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι τουρκόφρονοι με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ να τους απωθήσουν με ρίψη δακρυγόνων, σπρέι πιπεριού αλλά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Αλεξανδρούπολη: Νηπιαγωγός κλείδωνε 3χρονα σε αποθήκη για να ηρεμήσουν

Ελληνίδα καθηγήτρια του Κέιμπριτζ προσπαθεί να σώσει τα «Ρωμέικα», τα ελληνικά που μιλάνε οι Έλληνες μουσουλμάνοι του Πόντου

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr