Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτός φυλακής από τον Δεκαπενταύγουστο ο Βασίλης Στεφανάκος

Εκτός φυλακής από τον Δεκαπενταύγουστο ο Βασίλης Στεφανάκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός φυλακής βρίσκεται από τον Δεκαπενταύγουστο ο Βασίλης Στεφανάκος, ο άνθρωπος στον οποίο η Αρχές είχαν δώσει το προσωνύμιο “βαρώνος της νύχτας”.

Ο Βασίλης Στεφανάκος πέρασε εννέα χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και συνδέθηκε από τις αστυνομικές Αρχές με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τον Χριστόδουλο Ξηρό και το σχέδιο απόδρασης «Γοργοπόταμος» που περιελάμβανε ανατίναξη της περίφραξης των φυλακών με αυτοσχέδιο «κανόνι».

Η αποφυλάκιση του Βασίλη Στεφανάκου έχει προκαλέσει ανησυχία στους επικεφαλής των αστυνομικών Αρχών, καθώς ο μέχρι πρότινος βαρυποινίτης έχει πολλά ανοικτά μέτωπα με άλλες, αλλά αντίπαλες, σκληρές φυσιογνωμίες της ελληνικής μαφίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος πρόσφατα απασχόλησε την κοινή γνώμη, όταν σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ενεπλάκη σε ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου. Ωστόσο, αμφότερες οι πλευρές διέψευσαν το περιστατικό και έκαναν λόγο περί λεκτικής αψιμαχίας για ασήμαντη αφορμή, ενώ η πλευρά του Βασίλη Στεφανάκου επιφυλάχθηκε να κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας που είχε το σχετικό ρεπορτάζ.

Βαθιά πολιτικοποιημένος με αριστερές καταβολές σε συνέντευξή του στο TheTOC είχε αναφέρει πως «στην φυλακή είναι όλοι ένοχοι, δεν υπάρχουν αθώοι, αλλά είναι αδικημένοι. Η κοινωνία δεν έχει πλεόνασμα ευαισθησίας για τους κρατουμένους. Στη φυλακή κάποιοι τρώνε, πίνουν, στεγάζονται και έχουν ρεύμα. Αλληλεγγύη χρειάζονται οι έξω, εκείνοι που δεν έχουν ούτε αυτά που έχουν οι κρατούμενοι». Είχε χαρακτηρίσει ανεπαρκείς του πολιτικούς που φτιάχνουν ιδιωτικούς στρατούς για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, δεν είχε αρνηθεί πως κρίνει «εκτιμητέα» την στάση των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και έστελνε ευχές στον καταζητούμενο τότε, «συμπαθή φίλο» Χριστόδουλο Ξηρό.

Σχετικά με την «συνεργασία» ποινικών και τρομοκρατών είχε υποστηρίξει: «Οι ποινικοί στο μονοπάτι της παραβατικότητας ποτέ δεν κόβουν τις γέφυρες πίσω τους. Οι πολιτικοί κρατούμενοι από τη στιγμή που ξεκινούν ένοπλο αγώνα κόβουν όλα τα γεφύρια πίσω τους, κανένας ποινικός δεν κόβει το γεφύρι πίσω του. Δεν μπορούν να περπατήσουν μαζί. Οι Πυρήνες το έχουν κατακόψει. Δεν έχουν πιθανότητα ποτέ να γυρίσουν σε μια νόμιμη ζωή. Δεν ελπίζουν, δεν περιμένουν κάτι τέτοιο. Αν και δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να τους εκφράσω, αλλά από αυτά που καταλαβαίνω, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να παλέψουν ενάντια σε αυτά τα φαύλα συστήματα. Δεν θα πάρουν σύνταξη. Η στάση τους είναι απόλυτα εκτιμητέα. Τώρα το αν δεν συμφωνώ, αν τη θεωρώ μάταιη, πόσο μάταιη ή αλυσιτελή τρόπο να λειτουργείς είναι κάτι άλλο, αλλά η στάση είναι εκτιμητέα. Όταν ο άλλος αυταπαρνείται, με αρχές και ηθική δεν μπορεί να πει ότι δεν το τιμά καλά κάποιος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φυλακές Κορυδαλλού: Πέθανε ο 36χρονος που είχε συλληφθεί για τον βιασμό της θετής του κόρης στην Αίγινα

Πώς αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στη φυλακή ο δολοφόνος της Κυριακής

Δάφνη: Γκαζάκια κοντά στο σπίτι της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις αστυνομικοί βασάνισαν κρατούμενο – Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα

Σεπόλια: Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε μέλος του που συνομιλούσε με τη 12χρονη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr