Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σοφίκα Ελευθερουδάκη εξηγεί γιατί έκλεισε τα βιβλιοπωλεία της

Η Σοφίκα Ελευθερουδάκη εξηγεί γιατί έκλεισε τα βιβλιοπωλεία της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σοφίκα Ελευθερουδάκη μίλησε για την απόφασή της να κλείσει τα βιβλιοπωλεία της οικογένειας και να επανέλθει με άλλη μορφή στις εκδόσεις.

«Είναι αρκετός καιρός που έχουμε διάφορες δυσκολίες, προσπαθήσαμε να τις αντιμετωπίσουμε και τώρα πήραμε την απόφαση να κλείσουμε το κατάστημα μας, αλλά κρατάμε την επιχείρηση ανοιχτή μέσω Ιντερνετ, μέχρι να ανασυνταχθούμε. Αν δεν αλλάξει όμως στη χώρα μας το επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο είναι άθλιο, δεν θα γίνει αυτό. Δεν άντεχα άλλο τον αργό θάνατο».

Και συνέχισε μιλώντας στην εφημερίδα Freddo: «Θέλουμε να σχεδιάσουμε το επόμενο βιβλιοπωλείο μας. Προτιμώ από το να αργοπεθαίνω, να ανασυνταχθώ και να επανέλθουμε με άλλο τρόπο.

»Το χάρτινο βιβλίο δεν θα πεθάνει, αλλά θα αλλάξει ο χώρος. Ένα βιβλιοπωλείο που θα έρθει πιο κοντά σ’ αυτό που γίνονται τώρα οι βιβλιοθήκες.

»Έπαψαν να είναι χώροι για λίγους, να μιλάς σιγά και να μην αγγίζεις τα βιβλία. Τώρα είναι ανοιχτοί, φωτεινοί, χώροι που παράλληλα παίζεις, κοιμάσαι, κι εμείς θέλουμε να ανοίξουμε, όταν έρθει η ώρα, κάπως έτσι Θα ήθελα να σας πω ότι αυτός ο χώρος θα ανοίξει αύριο, αλλά το περιβάλλον της επιχείρησης στην Ελλάδα δεν μας βοηθά».

Όσο για το προσωπικό και τις απολύσεις απάντησε: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους πιο παλιούς μας, κάποιοι έχουν βρει άλλες δουλειές κι ελπίζω να μπορέσουμε κάποτε να τους πάρουμε πίσω. Ακόμα έχουμε οικονομικές εκκρεμότητες, αλλά όλα θα πάνε καλά».

Παράλληλα αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο Facebook της εκδότριας Αθηνάς Σοκόλη, η οποία αποκάλυψε ότι ο “Ελευθερουδάκης” φέσωνε τους προμηθευτές του και άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους [διαβάστε σχετικά εδώ].

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι εργαζόμενοι ξεμπροστιάζουν «Ελευθερουδάκη»

Η εκδότρια Σοκόλη για τον Ελευθερουδάκη: “Φέσωνε προμηθευτές – Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι”

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr