ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εκκλησία της Ελλάδος, Ιερέας, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Νίκος Φίλης, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η κόντρα μεταξύ εκκλησίας και υπουργού Παιδείας αναζοπυρώθηκε εκ νέου μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά του Νίκου Φίλη με αιτία και πάλι τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας , αλλά και του μαθήματος των θρησκευτικών.
Για το θέμα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας μια από τις βασικότερες παραμέτρους είναι και η μισθοδοσία των ιερέων.
Το ύψος της ετήσιας μισθολογικής δαπάνης για τους ιερείς αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ο οποίος ερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν αναλαμβάνει η εκκλησία την μισθοδοσία των κληρικών.
Τότε ο μητροπολίτης χωρίς να διστάζει απάντησε πως τότε η εκκλησία θα σταματούσε να βοηθά τους φτωχούς καθώς η μισθοδοσία είναι 150-200 εκατομμύρια. Επιπλέον συμπλήρωσε πως αυτό αποτελεί χρέος της πολιτείας, καθ’ ότι έχει πάρει το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας που η εκκλησία κατείχε ως το 1833. Να σημειωθεί ότι οι ιερείς είναι περίπου 9300. Δείτε τι ακολούθησε στο βίντεο.























































