Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροντόπουλος: Υπάρχει σχέδιο για διάσωση των Ελλήνων της Ουκρανίας

Γεροντόπουλος: Υπάρχει σχέδιο για διάσωση των Ελλήνων της Ουκρανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Υπάρχει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, αν χρειαστεί να απομακρύνουμε τους ομογενείς μας σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη» απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, ΆκηςΓεροντόπουλος, στην έκτακτη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή.

«Πάνω από όλα, για εμάς προέχει η ασφάλεια των ομογενών. Αυτό επισημαίνω και ζητάω πάντα από τις διπλωματικές μας Αρχές στην Ουκρανία, στην καθημερινή μου επικοινωνία μαζί τους» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Ο κ. Γεροντόπουλος, ο οποίος κλήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της επιτροπής να ενημερώσει για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις προθέσεις του υπουργείου Εξωτερικών σε περίπτωση επιδείνωσης των συνθηκών εκεί για τους ομογενείς, εξήγησε ότι είναι «σε καθημερινή επαφή με τον πρέσβη μας στο Κίεβο, τους δυο προξένους μας σε Οδησσό και Μαριούπολη, αλλά και με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, Αλεξάνδρα Προτσένκο, προκειμένου να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί».

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι «με βάση την ενημέρωσή μας από την πρεσβεία και τα δυο προξενεία μας στην Ουκρανία, αυτό δεν επιβεβαιώνεται, δεν υπάρχει ρεύμα αιτήσεων από τους ομογενείς μας για να έρθουν στην Ελλάδα, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί».

Ο κ. Γεροντόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση πολλών βουλευτών για το «αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για τη σωτηρία και διαφυγή των Ελλήνων της Ουκρανίας, σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης» υπογράμμισε ότι «φυσικά και υπάρχει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, αν χρειαστεί να απομακρύνουμε τους ομογενείς μας σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη».

Και πρόσθεσε: «Κι αυτό υπάρχει όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Όπου υπάρχουν Έλληνες. Όχι μόνο το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και η κυβέρνηση συνολικά, είναι προσανατολισμένη στη βοήθεια που θα πρέπει να δώσουμε αν παραστεί ανάγκη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Τουλάχιστον 133 νεκροί στο μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr