Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καπνού

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καπνού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία,

Εξαρθρώθηκαν δύο κυκλώματα λαθρεμπορίας τσιγάρων και καπνού, που είχε διασυνδέσεις με Ρωσία και Βουλγαρία προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών ύστερα από πολυήμερη επιχείρηση στην Αττική. Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 64 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα 20 άτομα. Οι διαφυγόντες δασμοί αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τα συνολικά 32 άτομα που φέρονται να μετείχαν στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, 14 είναι Έλληνες και 18 αλλοδαποί – υπήκοοι Αιγύπτου, Αλβανίας, Γεωργίας, Ιράκ, Ρωσίας, Πακιστάν και Συρίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες εισήγαγαν τα λαθραία προϊόντα καπνού, με πλοία ή λεωφορεία, από τη Ρωσία και τη Βουλγαρία και τα έκρυβαν σε αποθήκες, στις Αχαρνές Αττικής. Έπειτα, κάθε πρωί γινόταν η μεταφορά των λαθραίων προϊόντων, με επιβατηγά αυτοκίνητα, σε μικρότερες αποθήκες, σε καταστήματα και σε σπίτια στις προαναφερόμενες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που εξελίχθηκε τις τελευταίες τρεις μέρες στις Αχαρνές Αττικής, διενεργήθηκαν δώδεκα έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια, αποθήκες και σε καταστήματα, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων 32.212 λαθραία πακέτα τσιγάρων και συσκευασιών καπνού, το χρηματικό ποσό των 32.000 ευρώ σε μετρητά, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών, καρτών κινητής τηλεφωνίας και πολλές χειρόγραφες σημειώσεις, με παραγγελίες καπνικών προϊόντων.

Επίσης, κατασχέθηκαν έντεκα αυτοκίνητα, τα οποία τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων φέρονται να χρησιμοποιούσαν, για την εμπορία των λαθραίων τσιγάρων.

Όσον αφορά τις συλλήψεις, ο διοικητής της Ασφάλειας Πατρών Θανάσης Παπανικολάου, ανέφερε ότι οι περισσότερες έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τέσσερα βασικά στελέχη και των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ρόλοι των μελών των εγκληματικών οργανώσεων διαχωρίζονταν στα αρχηγικά στελέχη, τα οποία εισήγαγαν τα λαθραία τσιγάρα στην Ελλάδα, σε αποθηκάριους, μεταφορείς και εισπράκτορες, οι οποίοι αναλάμβαναν τη μεταφορά των λαθραίων προϊόντων και την παραλαβή των χρημάτων από την πώλησή τους, καθώς και σε ιδιοκτήτες καταστημάτων ή εργαζομένων σε αυτά, οι οποίοι μέσω των επιχειρήσεών τους διέθεταν τα λαθραία τσιγάρα στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr