Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κίνδυνος παιδικής φτώχειας στο 35,4% στην Ελλάδα

Ο κίνδυνος παιδικής φτώχειας στο 35,4% στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κίνδυνος παιδικής φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού έχει αυξηθεί στην Ελλάδα από το 28,7% το 2010 στο 35,4% το 2012, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την αγωνία του βλέποντας την οικονομική κρίση να απειλεί όλο και περισσότερο τα παιδιά και την άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Την ανάγκη να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος και κυρίως οι δομές εκείνες που αφορούν τα παιδιά, τα οποία δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, ζητά ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη και Συνήγορος του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, με αφορμή την αυριανή συνάντηση διαβούλευσης, που θα διεξαχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών με θέμα «Επενδύοντας στα παιδιά: Μία πρόκληση για την Ευρώπη του 21ου Αιώνα», την οποία συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Eurochild» και η ανεξάρτητη αρχή.

Ο Συνήγορος του Παιδιού τόνισε ότι «ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί πρωτοβουλίες για την κοινωνία, την ίδια ώρα με το μνημόνιο δεσμεύει τους πόρους και αυξάνει τις συνέπειες της κρίσης για τα παιδιά».

Επίσης, ο κ. Μόσχος θεωρεί «αδιανόητο την ώρα που η ΕΕ προωθεί μέτρα για τη συγκράτηση των παιδιών εντός του σχολείου και την πρόσβασή τους μέχρι να τελειώσουν το Λύκειο, στην Ελλάδα να συμβαίνει το αντίθετο με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Welt: «Ο επιζών της Πύλου»

«Βουλιάζει» η μεσαία τάξη στην ΕΕ – Το 60% των Ελλήνων επιβιώνει με δανεικά

Ανθρώπινα δικαιώματα: Έκθεση «καταπέλτης» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα – Αστυνομική βία, υποκλοπές, μεταναστευτικό

Μεγάλη επιτυχία η κυβερνησάρα: 1 στα 3 παιδιά κινδυνεύουν από φτώχεια

Στοιχεία-σοκ από την Eurostat: Ο κίνδυνος της φτώχειας απειλεί το 31,5% των παιδιών στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr