ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν - «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα... κοσμητικά
Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά - Ποια είναι η
ΟΗΕ - Πεζεσκιάν σε Τραμπ: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στον πόλεμο με τις ΗΠΑ
Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ διηγήθηκε πώς η Μοσάντ «εντόπισε» τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Συρίας
Τσίπρας: «Ή εμείς ή κανείς» - Μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τις προσπάθειες της κυβέρνησης ενάντια στην παραβατικότητα και την εργοδοτκή αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας, τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου και γνωστοποιεί ότι πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο 1,6 εκατ. ευρώ σε μεγάλη τράπεζα, όπου βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας.
Συγκεκριμένα σε δήλωσή της (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για την εργατική Πρωτομαγιά η υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.
«Δεν είναι ούτε μουσειακό έκθεμα ούτε ημέρα κενή περιεχομένου. Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια ζωντανή υπενθύμιση ότι την ιστορία γράφουν οι συλλογικές διεκδικήσεις», πρόσθεσε η ίδια.
Στη συνέχεια η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έθεσε ως βασικό στόχο την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και τη μεθοδική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην παραβατικότητα και την αυθαιρεσία.
Στο πλαίσιο αυτό -όπως είπε η υπουργός- εντάσσεται το πρόγραμμα στοχευμένων κοινών ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, τον ΕΦΚΑ, το ΣΔΟΕ και την οικονομική αστυνομία.
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου ότι σε πρόσφατο έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε μεγάλη τράπεζα βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας και επιβλήθηκε για πρώτη φορά πρόστιμο ύψους 1.635.000 ευρώ.
«Τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν θα γίνονται ανεκτά», ξεκαθάρισε η ίδια.























































