Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι σεισμολόγοι είχαν προειδοποιήσει για το ρήγμα της Ανατολίας από το 2013

Οι σεισμολόγοι είχαν προειδοποιήσει για το ρήγμα της Ανατολίας από το 2013
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λήμνος, Ρήγμα της Ανατολίας, Σεισμός,

Οι μεγαλύτεροι σεισμολόγοι του κόσμου είχαν προειδοποιήσει για το ρήγμα της Ανατολίας.

Ο σημερινός σεισμός 6,5 Ρίχτερ που έπληξε την Λήμνο και την Σαμοθράκη προέρχεται από το ανατολικό τμήμα του ρήγματος που ξεκινά από τα βάθη της Τουρκίας και καταλήγει στην Εύβοια.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» είχε δημοσιεύσει τις προβλέψεις 50 σεισμολόγων σε άρθρο με τίτλο: «Des Seismes Sans Precedent Historique Sont Possibles En Europe» («Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη»).

Το άρθρο παρουσίαζε την έρευνα 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών αλλά και τους χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe).

Σύμφωνα με την έρευνα αυτές οι περιοχές δεν αποκλείεται μελλοντικά να βιώσουν τις καταστροφικές συνέπειες φονικών σεισμών της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!

Μεταξύ αυτών ήταν η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία. Το άρθρο τόνιζε ότι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν αποκλείεται να βιώσουν σεισμούς ανάλογου μεγέθους με αυτόν που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2011 στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, του σεισμού του Τοχόκου και του τσουνάμι που ακολούθησε.

Ο διακεκριμένος Τούρκος σεισμολόγος Αχμέτ Μετέ Ισίκαρα έχει προβλέψει ότι μέσα στο 2014 το ρήγμα της Ανατολίας θα δώσει ένα μεγάλο καταστροφικό σεισμό.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας είχε δηλώσει πέρσι ότι “από το 1999 είναι κοινό μυστικό ότι το ρήγμα που δεν έχει σπάσει μπορεί ανά πάσα στιγμή να δώσει έναν μεγάλο σεισμό… Ο σεισμός για την Κωσνταντινούπολη θα είναι καταστροφικός. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον ελλαδικό χώρο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν και πόσο θα ενεργοποιήσει δικά μας ρήγματα”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κωνσταντινούπολη: Καθηγητής αποκαλύπτει πότε θα χτυπήσουν 7,6 Ρίχτερ την Πόλη

Τουρκία: Ο σεισμός έρχεται και θα ισοπεδώσει την Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια, αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, εντείνει τι ανησυχίες

Μεγάλη ανησυχία στην Κεφαλονιά: Οκτώ σεισμοί σε μιάμιση ώρα – Τι μπορεί να συμβαίνει

Ο Λέκκας επιμένει: «Περιμένουμε έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr