Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι λένε όχι στο ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι λένε όχι στο ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να μην πουληθεί, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, έκταση-φιλέτο 915.099 τ.μ., που ανήκει στην Αγροτική Φυλακή Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ζητεί από την Κυβέρνηση η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Όπως σημειώνει το Flashnews η επίμαχη έκταση, ιδιοκτησίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι μέσα στο χώρο της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας και είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, σημειώνει η Ομοσπονδία.

Ειδικότερα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναφέρουν ότι η έκταση παραχωρήθηκε το 1922 από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους με σκοπό την υποδοχή των προσφύγων της Μικράς Ασίας και από το 1930 παραχωρήθηκε στη φυλακή και χρησιμοποιείται ανελλιπώς μέχρι σήμερα από τους κρατουμένους ως καλλιεργούμενες εκτάσεις και βοσκοτόπια για τις ανάγκες και της φυλακής.

Πρόκειται για τις πλέον εύφορες εκτάσεις και τις πλέον αξιοποιήσιμες, αφού από αυτές τροφοδοτείται το ποιμνιοστάσιο και υδροδοτούνται, μέσω των γεωτρήσεων, όλες οι εγκαταστάσεις της φυλακής, προσθέτει η Ομοσπονδία.

Παρ΄ όλα αυτά, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων μεταφέρθηκε η έκταση των 915.099 τ.μ. από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «εδώ και πολλά χρόνια επιχειρηματικά και τουριστικά συμφέροντα εποφθαλμιούν τις συγκεκριμένες εκτάσεις, προκειμένου να τις ιδιοποιηθούν και να κερδοσκοπήσουν και τελικά τα κατάφεραν».

«Λυπηρή» χαρακτηρίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι «τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία όχι μόνο δεν αρνήθηκε την παραχώρηση των εκτάσεων αυτών, αλλά προσυπέγραψε και τη μεταφορά τους στο ΤΑΙΠΕΔ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εισαγγελική παρέμβαση για το ετοιμόρροπο ΟΑΚΑ

Κίνδυνος να πέσουν οι στέγες του «Καλατράβα» – Ο Μητσοτάκης πριν ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ είχε πει ότι θα τις φτιάξει

Ποιες εταιρίες θέλουν να αποκτήσουν το 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σαντορινιός: Να μας πει η Ν.Δ. τι θα κάνει με τα 10 περιφερειακά λιμάνια

Φλαμπουράρης: Σε τελικό στάδιο η επένδυση στο Ελληνικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr