Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.E. ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής

Την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.E. ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής που υπέβαλε κατεπείγον σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Αττικής, θα προωθηθεί μέσω του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει και θα εισηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο το ποσό που πρέπει να καταβληθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καταστροφής.

Τρία κέντρα αποκατάστασης υγείας για τα θύματα της πλημμύρας

Τρία κέντρα αποκατάστασης υγείας, σε Ζούμπερι, Άγ. Ανδρέα και Ναυτική βάση Αγίας Μαρίνας Μαραθώνα, έθεσε στη διάθεση των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Τη παραχώρηση των Κέντρων στην περίπτωση που ενδεχομένως απαιτηθεί για την ανακούφιση των πληγέντων, ανακοίνωσε η κ. Δούρου, στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτρη Βίτσα και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, ύστερα από σχετική επικοινωνία τους.

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Την αναβολή της προγραμματισμένης για την Πέμπτη συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικης αποφάσισε η Περιφερειακή Αρχή Αττικής, λόγω της ενασχόλησης του δυναμικού της Περιφέρειας στην αντιμέτωπη της σημερινής καταστροφής που είναι σε εξέλιξη, με «απώλειες ανθρώπινων ζωών, αναζήτηση αγνοουμένων και μεγάλης έκτασης ζημιές», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ένταση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τρόπου εκδήλωσης της καταιγίδας, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, έθεσαν όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες σε συναγερμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τραγικές επιπτώσεις, να καταγράψουν και να αποκαταστήσουν τις μεγάλες ζημιές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με όλο το διαθέσιμο προσωπικό και τα μέσα, στο έργο των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Υπογραμμίζει επίσης πως οι υπηρεσίες, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση και συντονισμένα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προστασία και υποστήριξη των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Παράλληλα, εκφράζεται η ετοιμότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας να παρέμβουν όπου κριθεί απαραίτητο, συνδράμοντας την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και τις λοιπές κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες.

Για το λόγο αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση, και με δεδομένη την πρωτοφανή ένταση και επικινδυνότητα των φαινομένων, το εύρος των καταστροφών και την ανάγκη τόσο οι πολιτικοί προϊστάμενοι όσο και το προσωπικό των Περιφερειακών Ενοτήτων να παραμείνουν σε ετοιμότητα, να παρακολουθούν και να παρεμβαίνουν στην εξέλιξη του φαινομένου αλλά και την αποκατάσταση των κρίσιμων και νευραλγικών λειτουργιών στις πληγείσες περιοχές, «θεωρούμε αυτονόητη την αναβολή του για 16/11/2017 προγραμματισμένου Περιφερειακού Συμβουλίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Χαρδαλιάς: Διέγραψε τον Μ. Σφακιανάκη για δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία- Στην αντεπίθεση ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr