ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δημήτρης Κουκλατζής, Έβρος, Ελληνικός Στρατός, Κινητά Τηλέφωνα, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,


















































Ιωάννα Γκελεστάθη: Παραιτήθηκε από τη ΝΔ για ... «την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη της»
Τι γνωρίζει η Ιταλία για το τέλος του πολέμου με το Ιράν;
Το Ισραήλ σε αναμμένα κάρβουνα: Αξιωματούχοι ασφαλείας προετοιμάζονται για μείζονα στρατιωτική κίνηση των ΗΠΑ εντός του Σαββατοκύριακου
ΕΚΠΟΙΖΩ: Δικαστικό «στοπ» στη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς - Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας
Greek Linguistic Heritage as a Universal Phenomenon – Papapostolou: "The ideal vehicle for concepts, knowledge, and dialogue" 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εξελίξεις στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία καθώς στην Άγκυρα βρίσκεται ο Έλληνας πραγματογνώμονας που θα συμμετάσχει στην έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο Αlpha, ο λόγος που ζητήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών να μεταβεί στην Άγκυρα Έλληνας τεχνικός κινητής τηλεφωνίας ανέκυψε από την στιγμή που οι τουρκικές αρχές έχουν πάρει τα κινητά των δύο στρατιωτικών και φοβούνται τυχόν αλλοίωση χαρακτηριστικών και δεδομένων.
Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Milliyet» έγραφε ότι τα κινητά έχουν σταλεί στο Ποινικό Τμήμα της Στρατονομίας, προκειμένου ειδικοί «να ελέγξουν τις φωτογραφίες που υπάρχουν στα κινητά, καθώς και υλικό που μπορεί να έχει σβηστεί».
Μάλιστα, όπως ανέφερε το δημοσίευμα, τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ψηφιακή έρευνα ενδέχεται να καθορίσουν την εξέλιξη της υπόθεσης, επιφέροντας αλλαγές ακόμη και στο κατηγορητήριο.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και δημοσίευμα της Hurriyet, που αναφέρει ότι γίνεται έρευνα των κινητών για να διαπιστωθεί τι φωτογραφίες και βίντεο τράβηξαν, καθώς και το εάν έχει σβηστεί κάποιου ψηφιακό υλικό που ενδεχομένως θα στοιχειοθετούσε την κατηγορία περί «απόπειρας κατασκοπείας» παρότι και οι δύο έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.
Ένα άλλο μείζον ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο των διπλωματικών επαφών είναι, σύμφωνα με τον Alpha, η αποδοχή από την τουρκική πλευρά της μεταφράστριας που θέλει να ορίσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Μέχρι τώρα δεν έχουν αποδεχθεί τη συγκεκριμένη μεταφράστρια που θέλει να βάλει το ελληνικό ΥΠΕΞ.























































