Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκρηκτική η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές

Εκρηκτική η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, επισημαίνοντας τους κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τους κρατούμενους.

Οι σωφρονιστικοί προχωρούν σε νέα στάση εργασίας σήμερα από τις 8:00 έως τις 11:00 και από τις 16:00 έως τις 19:00, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεών τους που θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, δε θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), Σπύρος Καρακίτσος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, χαρακτήρισε «φιάσκο» την κινητικότητα δημοτικών αστυνομικών προς τις φυλακές «λόγω γραφειοκρατίας και προχειρότητας».

Πρόσθεσε πως η υποστελέχωση στις φυλακές είναι εκρηκτική και έφερε ως κορυφαίο παράδειγμα τον Κορυδαλλό, όπου σε κάθε βάρδια ένας ή δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναλογούν σε 500 κρατουμένους.

Ο κ. Καρακίτσος κατήγγειλε επίσης, πως σε ιδρύματα χωρητικότητας 900 θέσεων στοιβάζονται πάνω από 2.000 κρατούμενοι και ζήτησε γενναία αποσυμφόρηση των φυλακών.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην απεργία πείνας στην οποία έχουν προχωρήσει εδώ και πέντε ημέρες «δεκάδες κρατούμενοι».

Η «Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων» αναφέρει σε δελτίο τύπου για το θέμα, πως πάνω από 4.500 κρατούμενοι σε 15 φυλακές της χώρας, απέχουν από τα συσσίτια διαμαρτυρόμενοι για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και της συνθήκες κράτησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Στο Ψυχιατρείο των φυλακών ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής

Αδειάζουν οι φυλακές στη Ρωσία: «Οι κρατούμενοι στέλνονται στον πόλεμο»

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Αντιτρομοκρατική: 10 συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr