Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνας»: Το στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή άνοιξε

«Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνας»: Το στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή άνοιξε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποφασισμένα να μείνουν στη Φιλοσοφική Σχολή δηλώνουν τα μέλη της «Φοιτητικής Ομάδας Ρουβίκωνα» σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανάρτησή της η «Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνας» αναφέρεται στα γεγονότα της Τετάρτης, όταν Πανεπιστημιακοί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να μην επιτρέψουν στα μέλη της ομάδας να εισέλθουν στο γραφείο που έχουν καταλάβει.

«Καθώς προσεγγίζαμε τη Φιλοσοφική για να ανοίξουμε το στέκι μας και να κάνουμε πολιτική απεύθυνση στους φοιτητές, με έκπληξη είδαμε έξω από το χώρο μια κωμική κουστωδία καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων της σχολής» αναφέρει προσθέτοντας:

«Αυτό το περίεργο μείγμα πήρε την απόφαση να εμποδίσει την πολιτική μας παρουσία. Σε μία σχολή όπου φοιτητές αναγκάζονται να πληρώνουν τα συγγράμματά τους, οι καθαρίστριες είναι υπό την δουλεία της εργολαβίας, τμήματα διασπώνται ή κλείνουν και όπου διάφοροι καθηγητές απολαμβάνοντας την εξουσία που τους δίνει το αξίωμα τους, ζητούν από φοιτήτριες σεξουαλικά ανταλλάγματα για να περάσουν τα μαθήματα».

«Εμείς, όπως είπαμε ήρθαμε για να μείνουμε» συνεχίζουν τα μέλη της ομάδας, υποστηρίζοντας ότι «όντας φοιτητές έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε πολιτικό χώρο, ειδικά όταν αυτός ο πολιτικός χώρος μας παραχωρήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ομάδα (Ε.Π.Φ.) ‌που τον διαχειριζόταν».

«Έτσι επιλέξαμε μαζί με δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που ήρθαν να μας στηρίξουν να προσπεράσουμε αυτή τη γελοία αλυσίδα και να ανοίξουμε το στέκι μας» αναφέρουν, διαψεύδοντας ότι άσκησαν σωματική βία «παρ’ ότι υπήρχαν καλεσμένοι μπράβοι στον χώρο για την προστασία της ομάδας που είχε επιλέξει να μας αποκλείσει από τον χώρο μας».

«Το στέκι άνοιξε και θα παραμείνει ανοιχτό» διαμηνύουν, συμπληρώνοντας ότι σκοπός τους «είναι να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα του πανεπιστημίου».

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, έπειτα από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια ποινικής έρευνας για το θέμα.

Η προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε έχει σκοπό να αξιολογήσει τα στοιχεία της υπόθεσης, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ή όχι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα από την παρουσία του «Ρουβίκωνα» στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλεξανδρούπολη: «Πουλάει τρέλα» ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

ΗΠΑ: Δυο χρόνια φυλακή και πρόστιμο σε 25χρονη καθηγήτρια που έκανε σεξ με έφηβο μαθητή της

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ – Έχασε την πρωτιά ο Μητσοτάκης στη δημοφιλία

Ανδρουλάκης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης – Η ΝΔ θέλει ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμια

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νόμος του κράτους με 159 «ναι» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr