Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γέμισε με ψύλλους το Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Γέμισε με ψύλλους το Νοσοκομείο Ιωαννίνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ψύλλους γέμισε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με το πρόβλημα να επικεντρώνεται προς το παρόν στην η Καρδιολογική Κλινική.

Οι πρώτοι που δέχθηκαν τις «επιθέσεις» ψύλλων που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στο νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν οι νοσηλευτές.

Τα τσιμπήματα προκάλεσαν την ανησυχία όλων και οδήγησαν στην άμεση λήψη μέτρων, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της διοίκησης.

Όπως ανέφερε στο Epiruspost ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φώτης Βάββας, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ, έγιναν οι απαραίτητες δειγματοληψίες και εφαρμόστηκαν όσα προβλέπονται στο σχετικό πρωτόκολλο.

Η πρώτη απολύμανση διάρκειας δύο ωρών έγινε στην Καρδιολογική Κλινική το περασμένο Σάββατο και ακολούθησε την Τρίτη, δωδεκάωρη απολύμανση με εκκένωση της κλινικής.

Το τρίτο μέρος θα γίνει σε ένα δεκαπενθήμερο με τη βεβαιότητα ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα απαλλαγεί από τους απρόσμενους επισκέπτες που έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Οι ασθενείς της Καρδιολογικής μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ και σε άλλες κλινικές ενώ έγινε η εφημερία με όσες δυσκολίες μπορεί να επεφύλασσε η ολιγόωρη μετακόμιση.

Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πως μεταφέρθηκαν οι ψύλλοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πιθανολογείται πάντως ότι μάλλον προήλθαν από κάποιον επισκέπτη.

Η εμφάνισή τους στην ύπαιθρο και ειδικά σε κτηνοτροφικές περιοχές είναι συνηθισμένη, εξαιρετικά σπάνια όμως σε νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανάλογο προηγούμενο έχει σημειωθεί το 2011 στο Νοσοκομείο της Λάρισας.

Χαρακτηριστικό των ψύλλων είναι η μεγάλη ταχύτητα αναπαραγωγής τους και η επιμονή τους, που τους καθιστά δύσκολους στην καταπολέμηση τους. Η δράση τους γίνετε αντιληπτή από τα ενοχλητικά και ερεθιστικά τσιμπήματα τους. Είναι ικανοί να προκαλέσουν σοβαρά δερματικά νοσήματα στο σκύλο, τη γάτα αλλά και τον άνθρωπο και στο να μεταδώσουν επικίνδυνους οργανισμούς και ασθένειες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε ο γιατρός Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ

Ομάδα Ρομά άρπαξε ασθενή με κορωνοϊό μέσα από νοσοκομείο και διέφυγαν

Φρίκη στην Πρέβεζα: 84χρονη βρέθηκε ημίγυμνη και βαριά τραυματισμένη στο σπίτι της

Τσιόδρας: Είμαστε ένα δευτερόλεπτο πριν από την πανδημία κοροναϊού Covid-19

Στους 60 οι νεκροί από τη γρίπη – Επτά πέθαναν μέσα σε μία εβδομάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr