Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος σε πλαφόν για φάρμακα της νόσου Πάρκινσον έβαλε το ΣτΕ

Τέλος σε πλαφόν για φάρμακα της νόσου Πάρκινσον έβαλε το ΣτΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Συμβούλιο της Επικρατείας, Φάρμακα,

Τέλος στο πλαφόν για τη μηνιαία αγωγή των πασχόντων από τη νόσο του Πάρκινσον βάζει με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, αν και έκρινε ότι συνταγματικά και νόμιμα ορίστηκε ανωτάτη τιμή αποζημίωσης ύψους 100 ευρώ καθώς δεν παραβιάζει το άρθρο 21 του Συντάγματος για την προστασία της υγείας των πολιτών, ακύρωσε την από 30.7.2015 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ με την οποία εγκρίθηκε η ανωτάτη τιμή αποζημίωσης για τη θεραπεία των πασχόντων από τη νόσο του Πάρκινσον.

Αναλυτικότερα, δύο πάσχοντες από τη νόσο του Πάρκινσον είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσαν να ακυρωθεί η από 30.7.2015 απόφαση του Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ με την οποία εγκρίθηκε η ανωτάτη τιμή αποζημίωσης ύψους 100 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) για τη μηνιαία θεραπεία των ασθενών από Parkinson με οποιοδήποτε πιστοποιημένο φάρμακο που περιέχει το συνένζυμο Q10 και μόνο για τις παθήσεις που προβλέπονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας.

Οι πάσχοντες από τη νόσο του Πάρκινσον υποστηρίζουν ότι λόγω του υψηλού κόστους στερούνται την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή τους. Το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ (προεδρεύουσα η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Κυριλλόπουλος) με την υπ’ αριθμ. 2156/2018 απόφασή του, ακύρωσε την προσβαλλόμενη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ως «ανυπόστατη», καθώς δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως απαιτεί ο νόμος 3469/2006. Επισημαίνει το ΣτΕ ότι παρά το ανυπόστατο του χαρακτήρα της η απόφαση, πρέπει να ακυρωθεί γιατί έχει εφαρμοστεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση ΣτΕ ενημέρωσης Ανδρουλάκη: Άρχισε το «ξήλωμα» του παρακράτους της ΝΔ

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η μη ενημέρωση του Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές

Άδωνι όλα καλά; Δημοφιλή φάρμακα εξαφανίστηκαν από τα ράφια των φαρμακείων – Ελλείψεις σε αναλγητικά και παιδικές αντιβιώσεις

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση αυθαίρετων σε πυλωτές και κοινόχρηστους χώρους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr