Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δήμος Καρύστου στο πλευρό των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς

Ο Δήμος Καρύστου στο πλευρό των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δήμος Καρύστου, Κεφαλονιά, Σεισμός,

Ο Δήμος Καρύστου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των σεισμοπαθών στην Κεφαλονιά. Ο Δήμαρχος Καρύστου Νικόλαος Μανώλης εισηγήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την παροχή συμβολικής οικονομικής βοήθειας στο Δήμο Κεφαλονιάς στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών. Με ομόφωνη απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο Καρύστου αποφάσισε να συνδράμει το Δήμο Κεφαλονιάς με το ποσό των 5.000 €.

Πέρα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο Δήμαρχος Καρύστου έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ιωάννη Μιχελάκη, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη και τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη με την οποία τονίζει την ανάγκη λήψης μέτρων για την συνδρομή βοήθειας στο Δήμο Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Δήμος Κεφαλονιάς και οι δημότες του βιώνουν τη δεδομένη στιγμή μία δύσκολη δοκιμασία, έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς. Η Κεντρική Διοίκηση της χώρας μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολο της, καθώς και οι ανεξάρτητοι φορείς, πρέπει από κοινού να σταθούμε αρωγοί και να στηρίξουμε έμπρακτα την προσπάθεια επούλωσης των πληγών.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνω, ως Δήμαρχος Καρύστου, θα προτείνω στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη λήψη απόφασης για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στο Δήμο Κεφαλονιάς, απόφαση η οποία θα σας κοινοποιηθεί άμεσα.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη βοήθεια, θα πρέπει να προέλθει από τους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης της χώρας μας. Σας προτείνω, λοιπόν, η επόμενη δόση της τακτικής επιχορήγησης για όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να περιοριστεί κατά 1% και η διαφορά να αποδοθεί στο Δήμο Κεφαλονιάς.
Παρακαλούμε, επίσης, τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπως στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίαση της Ολομέλειας, να θέσει το θέμα προς ψηφοφορία, ώστε και οι 300 αντιπρόσωποι μας στο Κοινοβούλιο, να συνεισφέρουν μέσω της βουλευτικής τους αποζημίωσης, είτε ένα μισθό εξολοκλήρου είτε τμηματικά ή αναλόγως του ποσού που θα αποφασίσουν.
Θεωρούμε ότι η παροχή βοήθειας προς το Δήμο Κεφαλονιάς και στους κατοίκους της, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές, αποτελεί ηθική μας υποχρέωση. Σε τούτες τις δύσκολες ώρες που περνούν, οι συμπατριώτες μας Κεφαλλονίτες, δεν πρέπει να μείνουν μόνοι. Σας καλώ, λοιπόν, να αποδείξουμε στην πράξη την συμπαράσταση μας και να δείξουμε ότι οι αρετές της αλληλεγγύης και του πατριωτισμού αποτελούν οδηγό για να ξεπεράσουμε, ενωμένοι, την κρίση.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

ΗΠΑ: Σεισμός 4,8 βαθμών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Ηλεία – Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Κωνσταντινούπολη: Καθηγητής αποκαλύπτει πότε θα χτυπήσουν 7,6 Ρίχτερ την Πόλη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr