Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΑλβανίαΛιβύηΚορωνοϊός - Κορονοϊός
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία ΕΟΠΥΥ και Αυστρίας για όσους χρειάζονται μεταμόσχευση πνευμόνων

Συμφωνία ΕΟΠΥΥ και Αυστρίας για όσους χρειάζονται μεταμόσχευση πνευμόνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, ΕΟΠΥΥ, Μεταμόσχευση,

Σε διοικητική συμφωνία για τις αποζημιώσεις παροχών ασθενείας σε είδος προχώρησαν ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Φορέων Αυστρίας (Hauptverband der Österreichischen Sozialversicherungsträger).

Κύριο όφελος της συμφωνίας είναι η αποκατάσταση και εδραίωση αισθήματος πίστης και εμπιστοσύνης προς τον ΕΟΠΥΥ και προς τη χώρα μας, με στόχο την απρόσκοπτη χορήγηση περίθαλψης σε ασφαλισμένους ελληνικών φορέων κοινωνικής ασφάλισης στο έδαφος της Αυστρίας.

Η εικόνα εξωστρέφειας που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ο Οργανισμός, η ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους παρόχους υγείας, η απομείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και ο γενικότερος εξορθολογισμός των δαπανών, συνετέλεσαν στην επίτευξη της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Σύνδεσης της Αυστρίας δεσμεύτηκε ως προς την πλήρη αποδοχή του ευρωπαϊκού φορητού εντύπου S2 GR, που αφορά στο «Δικαίωμα προγραμματισμένης θεραπευτικής αγωγής», από τον Ιανουάριο του 2019, από το Δίκτυο Παρόχων Υγειονομικής Περίθαλψης της Αυστρίας, ειδικότερα από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης (ΑΚΗ), στο οποίο παραπέμπεται για μεταμόσχευση πνευμόνων μεγάλος αριθμός Ελλήνων ασθενών πασχόντων από κυστική ή πνευμονική ίνωση μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και από το St Anna Kinderspital Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Επισημαίνεται, ότι από το 2016 το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης απαιτούσε την κατάθεση χρηματικής προκαταβολής για την εισαγωγή Ελλήνων ασθενών προς μεταμόσχευση ή για προ-μεταμοσχευτικό έλεγχο και για τους λοιπούς επανελέγχους, κατόπιν εντολών από το υπουργείο Υγείας της Αυστρίας.

Σημειώνεται, ότι ο ΕΟΠΥΥ ανταποκρίθηκε πλήρως στα αιτήματα Ελλήνων ασθενών για μεταμοσχεύσεις στο εν λόγω νοσοκομείο καθόλο αυτό το χρονικό διάστημα, αποπληρώνοντας προκαταβολικά υψηλά ποσά προκειμένου να μη διακυβευθεί η ασφάλεια και η ζωή τους.

Επιπρόσθετα, προέβλεψε στον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) την πλήρη αποζημίωση των δαπανών νοσηλείας εκτός Ελλάδας σε περιπτώσεις μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων όταν πραγματοποιούνται με ή χωρίς αποδοχή του S2 GR σε κράτη-μέλη της ΕΕ ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο Διμερών Συνομιλιών στη Βιέννη, προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις και αμοιβαία συνεργασία μεταξύ των Οργανισμών Σύνδεσης των δύο κρατών-μελών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κουρτς υπέρ Μακρόν: Η Τουρκία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ε.Ε.

DW: Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν εντολή να δολοφονηθεί Αυστριακή πολιτικός;

Ο Ερντογάν απειλεί Τούρκους αυτοεξόριστους σε ευρωπαϊκές χώρες – Τέσσερις στόχοι της MİT

Θετικός στον κορωνοϊό ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας

Κουρτς: Πρέπει να υπάρξει αντίδραση με κυρώσεις στην Τουρκία

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr