Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καλλιάνος «βλέπει» κακοκαιρία – Πού θα χιονίσει και πού θα ρίξει καταιγίδες (χάρτης)

Ο Καλλιάνος «βλέπει» κακοκαιρία – Πού θα χιονίσει και πού θα ρίξει καταιγίδες (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook, από το πρωί της Πέμπτης θα μας προσεγγίσει από τη δυτική Ελλάδα ένα “σύστημα” με νοτιάδες και νεφώσεις που θα είναι εφοδιασμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας.

Αυτές οι νεφώσεις θα συναντήσουν τα ήδη παγωμένα εδάφη (λόγω εγκλωβισμού ψύχους από τις προηγούμενες ημέρες) της ηπειρωτικής Ελλάδας, και έτσι, αντί να βρέξει, αρχικά θα ξεκινήσει να χιονίζει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά στη συνέχεια τα επίπεδα παγοποίησης θα ανέβουν με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιοχές να το… γυρίσει σε βροχή.

Δείτε την ανάρτηση του μετεωρολόγου για τον καιρό στο Facebook:

«Ως ένα καλό μάθημα Μετεωρολογίας θα χαρακτήριζα την εξέλιξη του καιρού κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, Πέμπτης 13/12, για αρκετές περιοχές της χώρας.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα πρέπει να σας πω ότι από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα μας προσεγγίσει από τη δυτική Ελλάδα ένα “σύστημα” με νοτιάδες και νεφώσεις που θα είναι εφοδιασμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας.

Αυτές οι νεφώσεις θα συναντήσουν τα ήδη παγωμένα εδάφη (λόγω εγκλωβισμού ψύχους από τις προηγούμενες ημέρες) της ηπειρωτικής Ελλάδας, και έτσι, αντί να βρέξει, αρχικά θα ξεκινήσει να χιονίζει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά στη συνέχεια τα επίπεδα παγοποίησης θα ανέβουν με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιοχές να το γυρίσει σε βροχή.

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια την Πέμπτη

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας της Πέμπτης θα είναι οι βροχές που θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα βρέξει), οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν τμήματα των Επτανήσων, της δυτικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων αλλά και χιονοπτώσεις που σε κάποιες περιοχές θα κατέβουν αρκετά χαμηλά.

Υψόμετρα χιονοπτώσεων

Στον παρακάτω χάρτη φαίνονται αναλυτικά τα υψόμετρα χιονοπτώσεων για όλα τα διαμερίσματα της χώρας. Όπως μπορείτε να διακρίνετε, θα χιονίσει κατά διαστήματα σε όλες σχεδόν τις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά ακόμη και σε τμήματα με χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Στις περισσότερες από τις περιοχές που φαίνονται στον χάρτη, θα ξεκινήσει να χιονίζει σε αυτά τα υψόμετρα αλλά με την πάροδο του χρόνου επειδή η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει λόγω των νοτιάδων …θα το “γυρίσει” σε βροχή.

Χωρίς προβλήματα στις θάλασσες

Οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αλλά δεν θα ξεπερνούν πουθενά τα 6-7 μποφόρ με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Νέες βροχές το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί μέσα στην Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει νέα κακοκαιριά με βροχές και καταιγίδες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά με θερμοκρασίες πιο ανεβασμένες σε σχέση με της Πέμπτης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Ποιος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Που θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη με κακοκαιρία

Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Που θα «χτυπήσει» – Πόσο θα διαρκέσει

Καιρός: Ο χειμώνας 2023-2024 είναι θερμότερος όλων των εποχών στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr