Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λογοκρίνουν προληπτικά την εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη για το Φαρμακονήσι

Λογοκρίνουν προληπτικά την εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη για το Φαρμακονήσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MEGA Channel, Λογοκρισία, Σταύρος Θεοδωράκης,

Με μία πρωτοφανή κίνηση η ανακρίτρια της Κω, ζητά με έγγραφό της προς το MEGA να μην μεταδοθεί η εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη, την ερχόμενη Τρίτη, για την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι, επιχειρώντας ουσιαστικά να κάνει προληπτική λογοκρισία, με την αιτιολογία ότι θα παραβιασθεί η μυστικότητα της ανάκρισης.

Ειδικότερα, η δικαστική λειτουργός αναφέρει στο έγγραφό της ότι εφόσον η εκπομπή αναφέρεται “σε διενεργηθείσες και σε μέλλουσες να διενεργηθούν ανακριτικές πράξεις” ή “εκθέτει περιστατικά και παρουσιάζει έγγραφα, απεικονίσεις οιουδήποτε είδους ή ακόμη και πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται με την υπόθεση και συνδράμουν στην εκτέλεση του ανακριτικού έργου καθ’ οιονδήποτε τρόπο, δεν πρέπει να μεταδοθεί μέχρις ότου περατωθεί η διεξαγόμενη κύρια ανάκριση”.

Μάλιστα, η ανακρίτρια ζητά να σταματήσει να προβάλλεται και το διαφημιστικό τρέιλερ της εκπομπής του Σταύρου Θεοδωράκη, με τίτλο “Έρευνα στο νησί των ναυαγών”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, τόνισε ότι το επιτελείο της εκπομπής έχει καταγράψει ενδιαφέρουσες εικόνες και μαρτυρίες και δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι κάποια πρωτοδίκης θα μπει εμπόδιο στην προβολή τους, παρότι -όπως σημείωσε- κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν ότι είχαν δεχτεί συστάσεις από την πλευρά της δικαιοσύνης να μην μιλήσουν σε δημοσιογράφους.

Επίσης ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως πρόκειται για μια πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση, που είναι ενδεικτική του προβλήματος που υπάρχει στα σύνορά μας στο Αιγαίο, με την εισροή των μεταναστών προς την Ευρώπη και την πολύ μεγάλη πίεση που υπάρχει, και διατύπωσε την αποφασιστικότητά του οι “Πρωταγωνιστές” να αναδείξουν το πρόβλημα αυτό.

Εκτίμησε, μάλιστα, πως από την όλη έρευνα που έγινε δεν προκύπτει ότι υπάρχουν σε σχέση με την υπόθεση κάποια “φοβερά μυστικά που τα ξέρει η πρωτοδίκης και δεν τα ξέρουμε εμείς”.

“Υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση μάλλον. Πρέπει κάποιος να εξηγήσει στην πρωτοδίκη ότι είναι άλλη η δουλειά του δημοσιογράφου και άλλη του δικαστικού λειτουργού” ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνέστησε στην πρωτοδίκη της Κω αντί να βγάζει ανακοινώσεις προς το MEGA, “να τρέξει λίγο την υπόθεση”, γιατί -όπως είπε- από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι υπάρχουν μάρτυρες που ήταν εκεί και δεν έχουν κληθεί ακόμη να καταθέσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη 31χρονος στην Κέρκυρα που έστελνε email στο Mega για βόμβα

DW: Διαδικτυακή λογοκρισία από τον Ερντογάν ενόψει δημοτικών εκλογών στην Τουρκία

Υπό διωγμό η τηλεοπτική σειρά «Κόκκινα μπουμπούκια» που διχάζει την Τουρκία

ΠΟΕΣΥ προς Φλωρίδη: Καθεστώς τρομοκρατίας για τους δημοσιογράφους από τον νέο Ποινικό Κώδικα

Στην Τουρκία 63 δημοσιογράφοι πίσω από τα κάγκελα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr