Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:38 τα ξημερώματα στην Κεφαλονιά, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 14 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η δόνηση σημειώθηκε στον γνωστό εστιακό χώρο και εντάσσεται στη σεισμική ακολουθία που άρχισε στις 26 Ιανουαρίου.

«Η μετασεισμική δραστηριότητα θα ακολουθήσει για αρκετό διάστημα με φθίνουσα πορεία βέβαια» δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Δημήτρης Βαρτζόπουλος υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση των κατοικιών και των υποδομών, που επλήγησαν στο Ληξούρι και τη γύρω περιοχή.

Ο δευτεροβάθμιος έλεγχος των κτιρίων, τα οποία έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθεί -όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας- θα ακολουθήσει η διαδικασία επιδότησης των δικαιούχων.

Ειδικότερα, θα ξεκινήσει η επιδότηση του ενοικίου σε όσους αναζητήσουν άλλη κατοικία, καθώς επίσης θα γίνει και άμεση καταβολή χρημάτων σε όσους ιδιοκτήτες έχουν μικρές ζημιές στα σπίτια τους που εύκολα αποκαθίστανται, όπως για παράδειγμα οι στέγες.

Στην περίπτωση της εκταμίευσης ποσών επιδοτήσεων για την ανακαίνιση ή την
αποκατάσταση σοβαρτών ζημιών που απαιτούν μεγάλο χρόνο εργασιών, εξετάζεται η δυνατότητα απλούστευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών προς όφελος των σεισμοπλήκτων.

Ο Δ. Βαρτζόπουλος πρόσθεσε ότι «το υπουργείο Υποδομών προχωρά στην αναζήτηση λύσεων στέγασης για αυτούς τους ανθρώπους, με τη δημιουργία οικίσκων».

Για τα θέμα της οικοσκευής που σε πολλά σπίτια έχει καταστραφεί, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού ανέφερε: «Έχει αποφασιστεί το εξής: Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μη κατοικήσιμα σπίτια, άμεσα με την υποβολή του αποτελέσματος του πρωτοβαθμίου έλεγχου θα πάρουν μια προκαταβολή, ανάλογα με τα τετραγωνικά και τα μέλη της οικογένειας.

Αυτό βεβαίως, μαζί με το εφάπαξ ποσό των 580 ευρώ. Εκείνοι των οποίων τα σπίτια είναι κατοικήσιμα, αλλά έχουν βλάβες στην οικοσκευή, με την υποβολή του αιτήματος θα υπάρξει άμεσος επιτόπιος έλεγχος από επιτροπές του δήμου ώστε να αποζημιωθούν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κωνσταντινούπολη: Καθηγητής αποκαλύπτει πότε θα χτυπήσουν 7,6 Ρίχτερ την Πόλη

Τουρκία: Ο σεισμός έρχεται και θα ισοπεδώσει την Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια, αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, εντείνει τι ανησυχίες

Μεγάλη ανησυχία στην Κεφαλονιά: Οκτώ σεισμοί σε μιάμιση ώρα – Τι μπορεί να συμβαίνει

Ο Λέκκας επιμένει: «Περιμένουμε έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr