Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεικτό Ορκωτό Εφετείο: Το απρόοπτο με το ψεύτικο όπλο που τρομοκράτησε την Έλενα Χριστοπούλου

Μεικτό Ορκωτό Εφετείο: Το απρόοπτο με το ψεύτικο όπλο που τρομοκράτησε την Έλενα Χριστοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρία χρόνια μετά, ο κομμωτής Πάνος Καλλίτσης με την πρώην σύζυγό του Έλενα Χριστοπούλου περιεγραψαν στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο τις δραματικές στιγμές που έζησαν το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου 2016, στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό, όπου δέχθηκαν επίθεση από τρεις δράστες.

Από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ο Πάνος Καλλίτσης είχε τραυματιστεί στο στήθος και στα πόδια.

Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν κατά την κατάθεση της κ. Χριστοπούλου συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, έβγαλε ψεύτικο πιστόλι από την τσάντα του για να γίνει αναπαράσταση.

Στο θέαμα αυτό η Έλενα Χριστοπουλου έβαλε τα κλάματα λέγοντας στον συνήγορο: «Έπρεπε να το φέρνετε μπροστά μου; Είναι αληθινό; Βάλτε το τώρα στην τσάντα».

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην συζύγου της που φώναξε: «Τι κάνετε; Προβάλλετε ένα όπλο σε έναν άνθρωπο που έχει πυροβοληθεί; Λίγο σεβασμός, ντροπή σας…».

Η κ. Χριστοπούλου μίλησε για τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι εισέβαλαν όπλοφορώντας στο γκαράζ τους και περιέγραψε πώς ο πρώην σύζυγός της αν και τραυματισμένος αντέδρασε σε μια προσπάθεια να την προστατεύσει, ενώ κατάφερε να βγάλει από το δράστη την κουκούλα που φορούσε.

«Έκανε τα πάντα για να μας προστατεύσει… Πάλεψε πολύ γενναία» είπε η μάρτυρας, ενώ ο εισαγγελέας παρατήρησε λιγο αργότερα:

«Ούτε σε ταινία δεν τα έχουμε δει αυτά. Και ο Σταλόνε να ήταν θα έπεφτε… Ούτε σε κόμικ που πυροβολούν τα ζόμπι και δεν πέφτουν. Πήγαν να ληστέψουν ένα κομμωτή και βρέθηκαν κοντά σε ένα κομάντο».

Όταν ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει αναπαράσταση των γεγονότων η Έλενα Χριστοπούλου αντέδρασε και αναφερόμενη στον πρώην σύζυγο της είπε: «Αν δεν είχε σωθεί από θαύμα θα τον φέρνατε από το νεκροταφείο για να κάνει την αναπαράσταση».

Ένας από τους κατηγορούμενους παίρνοντας το λόγο ισχυρίστηκε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. «Αφού ήθελα να τη σκοτώσω γιατί δεν τη σκότωσα; Γιατί δεν ήθελα…» είπε, ενώ ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

Έλενα Χριστοπούλου: Επειδή είχαμε και τύχη μέσα στην ατυχία μας. Το κάνατε στον Πάνο.

Κατηγορούμενος: Στα πόδια…

Έλενα Χριστοπούλου: Και στην καρδιά.

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε περιέγραψε στο δικαστήριο και ο γνωστός κομμωτής, ο οποίος μάλιστα σήκωσε την μπλούζα για να δείξει στους δικαστές το τραύμα από τη σφαίρα δίπλα στην καρδιά.

«Έχω φάει τρεις σφαίρες. Η πρώτη με βρήκε πάνω από το γόνατο. Του όρμησα από ένστικτο γιατί ήθελα να έχω στοιχεία του πάνω μου. Ήθελα να σώσω τον άνθρωπο μου… Με πυροβόλησε και στο άλλο πόδι και στη συνέχεια δίπλα στην καρδιά» περιέγραψε ο γνωστός κομμωτής με την πρόεδρο να σχολιάζει: «Από θαύμα σωθήκατε».

Στην κατάθεσή του ο γιατρός που χειρούργησε τον Πάνο Καλλίτση όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει από το χτύπημα. «Το βλήμα ως δια μαγείας δεν χτύπησε ζωτικά όργανα» κατέθεσε ο γιατρός.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Οι 5 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αστυνομία

Public Issue: Χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτικούς και Βουλή

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το μυστήριο με το διαβατήριο του Ιρακινού που μαχαίρωσε την 21χρονη στην Ερμού – «Φοβάται, δεν μπορεί να κοιμηθεί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr